ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΚΕΙΚ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΜΕ ΚΑΚΑΟ // TORTA DI CASTAGNE AL CACAO


ΚΕΙΚ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

Ενα ωραιο κεϊκ με ολη τη γευση του καστανου σε συνδυασμο με την σοκολατα! Τελειο για να συνοδεψει το απογευματινο σας καφεδακι!

Υλικα: 1 φλυτζανι του τσαγιου, μαρμελαδα καστανο*,
                150 gr corn flour,
                70 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
                50 gr κακαο αγλυκο,
                1 φακελακι baking powder,
                5 αυγα,
                150 gr καστανη ζαχαρη demerara,
                αμυγδαλα φιλε για την διακοσμηση.
Παρασκευη : 
Χτυπηστε τα αυγα με την ζαχαρη, μεχρι να αφαρατεψουν. Προσθεστε τη μαρμελαδα καστανο και το αλευρι, το corn flour, το baking και το κακαο, αφου τα κοσκινισετε. Αναμειξτε απαλα, μεχρι να γινει το μιγμα ομοιογενες. 
Βουτυρωστε μια φορμα και ριξτε μεσα το μιγμα. Εγω χρησιμοποιησα μια φορμα σιλικονης σε σχημα τριανταφυλλου.
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C, για μια ωριτσα (δοκιμαστε με ενα καλαμακι). 
Βγαλτε το κεϊκ απο τον φουρνο και αφηστε το να κρυωσει για κανα τεταρτακι, ωστε να μπορεσετε να το ξεφορμαρετε. Ξεφορμαρετε το και στολιστε το με τα αμυγδαλα φιλε.

*Αν δεν εχετε μαρμελαδα καστανο, μπορειτε να την αντικαταστησετε με πουρε απο βρασμενα καστανα, λαμβανοντας υπ'οψιν, οτι πρεπει να προσθεσετε ακομη 50 gr ζαχαρη και ενα σφηνακι γαλα.


TORTA DI CASTAGNE AL CACAO

Una torta di castagne semplice e buona. Ottima per la colazione.

Ingredienti : 1 tazza di confettura di castagne*,
                              150 gr di maizena,
                              70 gr di farina,
                              50 gr di cacao amaro,
                              1 bustina di lievito per dolci in polvere,
                              5 uova,
                              150 gr di zucchero di canna demerara,
                              lamelle di mandorle.
Preparazione : 
Sbattete le uova insieme allo zucchero, fino ad ottenere una crema spumosa. Aggiungete la confettura di castagne, e la farina, il lievito ed il cacao settacciati. Mescolate delicatemente, fino ad ottenere un composto omogeneo. 
Imburrate un stampo e versateci il composto. Ho utilizzato uno stampo di silicone in forma di rosa.
Infornate in forno prepriscaldato ai 180°C e lasciate cuocere per un' oretta (fate la prova dello stecchino). 
Sfornate, cospargete con lamelle di mandorle e lasciate raffreddare.

* Se non disponete la confettura di castagne, potete sostituirla con purea di castagne, tenendo conto che dovete aggiungere ancora ca 50 gr di zucchero e un biccherino di latte.

2 σχόλια:

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.