ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΠΑΓΚΕΤΤΙ ΜΕ ΣOΛΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ // SPAGHETTI AL SALMONE E ANETO


ΣΠΑΓΚΕΤΤΙ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

Υλικα
για 4 ατομα : 500gr σπαγκεττι,
                         2 φετες φρεσκο σολομο,
                         150gr μασκαρπονε,
                         1/2 φλυτζανι τσαγιου ανηθο ψιλοκομμενο,
                         2 φρεσκα κρεμμυδακια,
                         2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                         2 κουταλιες της σουπας καππαρη σε αλμη,
                         αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 
Αλατιστε τις φετες του σολομου και ψηστε τες στο γκριλ ή ακομη καλυτερα στα καρβουνα. 
Κοψτε τα κρεμμυδακια σε λεπτες ροδελλες και βαλτε τα να σωταριστουν με το λαδι , σε ενα τηγανι. Αφαιρεστε τα κοκαλα και την πετσα απο τον σολομο, κοψτε τον σε μικρα κομματακια και προσθεστε τον στο τηγανι. Σωταρετε για λιγα λεπτα, προσθεστε την καππαρη και κατεβαστε απο την φωτια. 
Βραστε τα σπαγκεττι αλ ντεντε, σε αφθονο αλατισμενο νερο. Σε ενα μεγαλο σκευος, βαλτε το μασκαρπονε. Προσθεστε τα σπαγκεττι, μεταφεροντας τα απο την κατσαρολα χωρις να τα στραγγιζετε, ετσι ωστε να μεταφερουν και λιγο απο το νερο τους. Αναμειξτε ωστε να λιωσει και να ενσωματωθει το μασκαρπονε και ριξτε μερικες πρεζες φρεκοτριμμενο πιπερι. Προσθεστε τον σολομο με τα κρεμμυδακια και τον ανηθο και αναμειξτε. 
 Σερβιρετε αμεσως.

Προτεινομενο κρασι : ενα δροσερο, λεμονατο λευκο, που θα αναδειξει το αρωμα και την γευση του σολομου, οπως το Thema Παυλιδη.

 
SPAGHETTI AL SALMONE E ANETO

Ingredienti
per 4 persone : 500gr di spaghetti,
                             2 fette di salmone,
                             150gr di mascarpone,
                             5 cucchiai di aneto trittato,
                             2 cipollotti,
                             2 cucchiai di olio di oliva,
                             2 cucchiai di capperi,
                             sale e pepe.
Preparazione :  
Salate le fette del salmone e cuocetele all griglia o ai ferri. 
In una padellina, mettete l'olio e fate appassire i cipolloti, tagliati a rondelle sottili. Aggiungete il salmone, disliscato e tagliato a pezzettini, e i caperi, saltate per qualche minuto e ritirate dal fuoco. 
Fate cuocere i spaghetti al dente, in abbondante acqua salata. Mettete il mascarpone in un recipiente capiente e aggiungete gli spaghetti senza scolarli, così da tenere un po'dalla loro acqua di cottura. Mescolate per fare incorporare il mascarpone e pepate. Aggiungete il soffrito del salmone e l'aneto trittato e mescolate. 
Servite subito.

Vino consigliato : un bianco fresco, al profumo di limone e agrumi, che farà esaltare il sapore del salmone, come il Thema Pavlidi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.