ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΡΟΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑ // ROTOLO DI VITELLO COTTO NEL LATTE


ΡΟΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑ

Ενα απλο αλλα πεντανοστιμο πιατο, που μπορειτε να παρουσιασετε στο Χριστουγεννιατικο τραπεζι.

Υλικα : 1200 gr σπαλλα απο μοσχαρακι, ετοιμη σε ρολο στο διχτυ,
                 1 κρεμμυδι,
                 1 σκελιδα σκορδο,
                 1 καροτο,
                 1 μικρη σελινοριζα,
                 1 μικρο μηλο,
                 3 κ.γ. herbes de Provence,
                 1 Lt φρεσκο γαλα πληρες,
                 3 κ.σ. βουτυρο,
                 3 κ.σ. ελαιολαδο,
                 αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 
Ψιλοκοψτε στο multi το κρεμμυδι, το καροτο, την σελινοριζα, το σκορδο και το μηλο. 
Βαλτε το λαδι και το βουτυρο σε μια φαρδια κατσαρολα και σωταρετε τα ψιλοκομμενα λαχανικα. Προσθεστε το κρεας και σωταρετε το απ'ολες τις πλευρες. Ριξτε και το γαλα, που το εχετε πρωτα ζεστανει, και προσθεστε τα αρωματικα βοτανα Προβηγκιας (herbes de Provence), ενα γεματο κουταλακι αλατι και φρεσκοτριμμενο πιπερι. Σκεπαστε την κατσαρολα με το καπακι της και αφηστε το φαγητο να σιγοβρασει για μια ωρα γεματη. 
Αποσυρετε την κατσαρολα απο την φωτια και αφαιρεστε το κρεας. 
Με ενα μπλεντερ χειρος, χτυπηστε τον χυλο που εμεινε απο το βρασιμο του κρεατος, για να σχηματισετε την σαλτσα του. 
Αφαιρεστε το διχτακι απο το κρεας και κοψτε το σε φετες. Σερβιρετε το περιχυμενο με την σαλτσουλα του. 
Μπορειτε να το συνοδεψετε με λαχανικα σωταρισμενα με βουτυρο, ρυζι πιλαφι, κουσκουσακι βουτυρου ή πουρε.

Προτεινομενο κρασι : ενα ελαφρυ κοκκινο, οπως το Cabernet Sauvignon -Αιγιωργιτικο του Ζαχαριά.


ROTOLO DI VITELLO COTTO NEL LATTE

Un secondo semplice e delizioso, che si puo preparare anche per il pranzo di Natale.

Ingredienti : 1200 gr di spalla di vitello arrotolata in retina,
                              1 cipolla,
                              1 spicchio d'aglio,
                              1 carota,
                              1 piccola radice da sedano rapa,
                              1 picolla mela,
                              3 cucchiaini di erbe di Provenza,
                              1 Lt di latte fresco,
                              3 cucchiai di burro,
                              3 cucchiai di olio di oliva,
                              sale e pepe.
Preparazione : 
Tritate finemente la cipolla, l'aglio, la carota, la radice del sedano e la mela. 
In una pentola larga, mettete il burro e l'olio e rosolate il trito delle verdure. Aggiungete il rotolo di carne e fate rosolare da tutti i lati. Aggiungete il latte, gia caldo, le erbe di Provenza, qualche pizzico di pepe e un cucchiaino colmo di sale. Coprite la pentola e lasciatelo cuocere a fuoco moderato, almeno er un ora. Non dimenticate di girare la carne ogni tanto, per non attacare al fondo. 
Ritirate la pentola dal fuoco ed eliminate la carne. Con un frullatore ad immersione, frullate il fondo di cottura. 
Eliminate la retina dalla carne e tagliatela a fettine. Servite la carne condita con la salsina preparata dal fondo di cottura. 
Potete accompagnare la carne cotte nel latte con verdure saltate al burro, riso pilaf, fregola al burro o purea di patate.

Vino consigliato : un rosso al sapore leggero come il Cabernet Sauvignon - Aighiorghitiko Zaharià

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.