ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ // STINCO DI MAIALE AL CARTOCCIO


ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Υλικα
για 2 ατομα : 1 μεγαλο κοτσι χοιρινο,
                          500gr μικρες φρεσκιες πατατουλες,
                          1 καροτο,
                          1/2 σελινοριζα,
                          1 μικρο κρεμμυδι,
                          1/2 ποτηρι λευκο ξηρο κρασι,
                          1/2 κ.γ. μπουκοβο,
                          1 κ.γ. τριμμενο αποξηραμενο θυμαρι,
                          1 κ.γ. τριμμενο αποξηραμενο μαϊντανο,
                          1/2 κ.γ. τριμμενη αποξηραμενη μαντζουρανα,
                          αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 
Καθαριστε το καροτο και τη σελινοριζα και κοψτε τα σε κυβακια. 
Κοψτε το κρεμμυδι σε φετουλες. 
Πλυντε πολυ καλα τις πατατουλες, χωρις να αφαιρεσετε τη φλουδα τους. Υπαρχουν στο εμποριο και ετοιμες πλυμενες πατατουλες, γαλλικης προελευσης. 
Πλυντε το κρεας, αλατοπιπερωστε το, πασπαλιστε το με τα αρωματικα και πιεστε τα με τις παλαμες σας, ωστε να κολλησουν στο κρεας. 
Παρτε δυο μεγαλα κομματια λαδοκολλα ή αντικολλητικο χαρτι φουρνου, απλωστε τα το ενα επανω στο αλλο, σταυρωτα και τσαλακωστε το, ωστε να σχηματισετε μια "φωλια". Βαλτε στο κεντρο τους τις πατατες και τα λαχανικα και αλατοπιπερωστε. Ριξτε απο επανω το κρασι. Βαλτε αναμεσα τους το κρεας, και τυλιξτε καλα την λαδοκολλα γυρω τους, αλλα μην την σφιγγετε πολυ. 
Βαλτε το πακετακι με τη λαδοκολλα σε ενα ταψακι ή πυρεξ. Για να ειστε πιο σιγουροι οτι δεν θα ανοιξει, σκεπαστε το με ενα κομματι αλουμινοχαρτο. 
Ψηστε στους 220°C για 3 ωρες. 
Βγαλτε το απο τον φουρνο και αφηστε το να σταθει για 10 λεπτα. Ανοιξτε με προσοχη την λαδοκολλα, ωστε να μην καειτε απο τον ατμο. 
Σερβιρετε το φαγακι ζεστο, συνοδεια μιας δροσερης πρασινης σαλατας. Του ταιριαζει επισης πολυ η μουσταρδα.

Προτεινομενο κρασι : ενα ξηρο κοκκινο κρασακι, οπως το cabernet, μπορει να το συνδεψει θαυμασια και να αναδειξει την γευση του.


STINCO DI MAIALE AL CARTOCCIO

Ingredienti
per 2 persone : 1 stinco di maiale,
                              500gr di patatine novelle,
                              1 carota,
                              1/2 radice da un sedano rapa,
                              1 cipolla piccola,
                              1/2 bicchiere di vino bianco,
                              1/2 cucchiaino di bukovo o di peperoncino piccante tritato,
                              1 cucchiaino di timo essicato tritato,
                              1 cucchiaino di prezzemolo essicato tritato,
                              1/2 cucchiaino di maggiorana tritata,
                              sale e pepe.
Preparazione : 
Mondate la radice del sedano rapa e la carota, e tagliatele a cubetti. 
Tagliate la cipolla a fettine. 
Lavate accuratamente le patatine, senza eliminare la buccia. 
Salate e pepate la carne e cospargetela con le erbe tritate. 
Prendete 2 grandi pezzi di carta da forno antiaderente e ponetele l'una sull'altra, incrociate, e formate una specie di nido. Ponete al suo centro le patate e le verdure, salate e pepate. Irrorate con il vino. Ponete la carne tra le patate e le verdure e avvolgeteli bene con la carta da forno, senza però serrarla troppo. 
Ponete il cartoccio in una piccola teglia o in una pirofila e infornate. 
Cuocete a 220°C per 3 ore. 
Sfornate e lasciate stare per 10 minuti. Aprite il cartoccio con attenzione, per non rischiare di bruciarsi dal vapore. 
Servitelo caldo, condito con salsa alla senape.

Vino consigliato : un rosso secco, per esempio un cabernet, gli sta di buona compagnia ed esalta il suo sapore.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.