ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΠΑΓΚΕΤΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΩΜΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ // SPAGHETTI ALLE MELANZANE E SUGO DI POMODORO CRUDO


ΣΠΑΓΚΕΤΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΩΜΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Μια εντελως καλοκαιρινη μακαροναδα, που στ' αληθεια λατρευω!

Υλικα για 4 ατομα : 500 gr σπαγκεττι Νο5,
                                      2 μεγαλες μελιτζανες (600 gr περιπου),
                                      4 πολυ ωριμες ντοματες (400 gr περιπου),
                                      1 σκελιδα σκορδο,
                                      5-6 φρεσκα φυλλα πλατυφυλλου βασιλικου,
                                      αλατι,
                                      ελαιολαδο παρθενο εξτρα.
Παρασκευη :
Αφαιρεστε το κοτσανι απο τις μελιτζανες, πλυντε τις καλα και κοψτε τες σε ροδελλες. Τοποθετειστε τις σε ενα τρυπητο, πασπαλιστε τις καλα με αλατι, και αφηστε τις να στραγγισουν απο τα υγρα τους, για ενα διωρο. Πλυντε τες κατω απο τρεχουμενο νερο, στραγγιστε τις και βαλτε τες επανω σε απορροφητικο χαρτι. Βαλτε μπολικο ελαιολαδο σε ενα τηγανι και τηγανιστε τις φετουλες απο τις μελιτζανες, μεχρι να ροδισουν καλα και απο τις δυο πλευρες. Βαλτε τες επανω σε απορροφητικο χαρτι, για να στραγγισουν απο το παραπανισιο λαδι.
Ετοιμαστε την σαλτσα ντοματας : ξεφλουδιστε τις ντοματες ( για να διευκολυνθειτε, βουτηξτε τις για 2-3 λεπτα σε καυτο νερο), αφαιρεστε τους σπορους και ακοψτε τες σε κομματια. Βαλτε τα κομματια στο multi, προσθεστε το σκορδο, κομμενο σε κομματακια, τα φυλλα του βασιλικου, 4 κουταλιες λαδι και πολτοποιηστε τα.
Στο εν τω μεταξυ, βαλτε τα μακαρονια να βρασουν al dente, μεσα σε μπολικο αλατισμενο νερο.
Σερβιρετε τα σπαγκεττι, γαρνιρισμενα με την σαλτσα της ντοματας και φετουλες τηγανητης μελιτζανας. Μπορειτε να συμπληρωσετε το πιατο με τριμμενη παρμεζανα.

 

SPAGHETTI ALLE MELANZANE E SUGO DI POMODORO CRUDO

Un piatto puramente estivo, che adoro!

Ingredienti per 4 persone : 500 gr di spaghetti No5,
                                                      2 grosse melanzane tonde (ca 600 gr),
                                                      4 pomodori maturi,
                                                      1 spicchio d'aglio,
                                                      4-5 foglie di basilico,
                                                      sale,
                                                      olio extravergine di oliva.
Preparazione : 
Spuntate le melanzane, lavatele e tagliatele a rondelle. Sistematele in un colapasta, cospargetele di sale e lasciatele per un paio d'ore, per perdere l'acqua  di vegetazione. Sciacquatele sotto l'acqua corrente, strizzatele e ponetele su carta assorbente. Friggete le fettine di melanzana in abbondante olio, fino a dorare da entrambi i lati, e poi mettetele su carta assorbente, per scolare dall'olio in eccesso. 
Preparate il sugo al pomodoro : sbucciate i pomodori (magari versandoli per pochi minuti in acqua bollente), eliminate il picciolo ed i semi, e tagliateli a pezzetti. Metteteli nel frullatore, aggiungete lo spicchio d'aglio, tagliato a pezzeti, le foglie del basilico, sale, 4 cucchiai d'olio di oliva, e frullate il tutto. 
Nel frattempo,fate cuocere gli spaghetti al dente, in abbondante acqua salata. 
Servite gli spagehtti, conditi con il sugo e le fettine di melanzana. Potete completare il piatto con qualche presa di parmigiano grattugiato.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.