ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // CIAMBELLE SOFFICI CON PASTA MADRE


ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ

Για 12 κουλουρια
Υλικα : 200 gr φυσικο προζυμι αναζωογονημενο,
                200 gr αλευρι δυνατο,
                100 ml νερο,
                100 gr ψιλο σιμιγδαλι,
                50 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
                100 ml γαλα,
                1 κουταλια της σουπας μελι απο ανθη πορτοκαλιας,
                2 κουταλιες της σουπας βουτυρο, 
                1 κουταλακι του γλυκου αλατι,
                σουσαμι και παπαρουνοσπορο
Παρασκευη : 
Αφηστε το προζυμι να φουσκωσει σε θερμοκρασια δωματιου (20°C), για ολη τη νυχτα. Διαλυστε το στο νερο, προσθεστε το δυνατο αλευρι και ζυμωστε για 10 λεπτα. Αφηστε το σε χλιαρο μερος, να φουσκωσει, για μια ωρα. 
Προσθεστε το αλευρι για ολες τις χρησεις, το σιμιγδαλι, το γαλα και το μελι. Αναμειξτε καλα ολα τα υλικα και προσθεστε σταδιακα το βουτυρο, που εχει μαλακωσει σε θερμοκρασια δωματιου. Στο τελος προσθεστε και το αλατι. Ζυμωστε τη ζυμη για 10-15 λεπτα, μεχρι να γινει λεια και ελαστικη. Σκεπαστε τη ζυμη με ενα πανι και αφηστε την να ξεκουραστει σε χλιαρο μερος, για 4 ωρες. 
Χωριστε τη ζυμη σε 12 ισες μπαλλιτσες. Χωριστε καθε μπαλλιτσα στα δυο και πλαστε με το καθε κομματι ενα κορδονακι. Πλεξτε τα κορδονακια μεταξυ τους και κλειστε τις ακρες του, ωστε να σχηματιστει ενα κουλουρι. Αλειψτε το κουλουρι με λιγο γαλα και περαστε το απο το σουσαμι ή τον παπαρουνοσπορο. 
Στρωστε μια λαμαρινα με αντικολλητικο χαρτι και τοποθετειστε επανω τα κουλουρια, φροντιζοντας να αφησετε αποσταση μεταξυ τους, για να μην κολλησουν στο ψησιμο. Αφηστε τα να ξεκουραστουν μια ωριτσα. 
Ψηστε τα σε φουρνο προθερμασμενο στους 220°C, στις αντιστασεις, για 20 λεπτα περιπου, μεχρι να ροδισουν.


CIAMBELLE SOFFICI CON PASTA MADRE

Per 12 ciambelle :
Ingredienti : 200 gr di pasta madre rinfrescata,
                             200 gr di farina manitoba,
                             100 ml di acqua,
                             100 gr di semolino fine,
                             50 gr di farina 00,
                             100 ml di latte,
                             1 cucchiaio di miele da fiori d' arancio,
                             2 cucchiai di burro, 
                             1 cucchiaino di sale,
                             semi di sesamo e semi di papavero.
Preparazione : 
Lasciate la pasta madre rinfrescata a crescere in luogo tiepido per 12 ore, o per tutta la notte. 
Stemperate la pasta madre con l'acqua. Aggiungete la manitoba, ed impastate energicamente per 10 mintui. Lasciate riposare in luogo tiepido per un oretta. 
Aggiungete il semolino, la farina 00, il latte ed il miele. Lavorate bene per amalgamare il tutto. Aggiungete gradatamente il burro, ammorbidito a temperatura ambiente. Alla fine aggiungete anche il sale. Impastate per 10-15 minuti, fino ad ottenere un' impasto liscio ed elastico. Copritelo con un canovaccio e lasciatelo riposare in luogo tiepido per 4 ore. 
Sgonfiate l' impasto, formate un salciccioto e tagliate a 12 pezzi più o meno uguali. Dividete ogni pezzo d' impasto in 2 e con ciascun pezzo, formate un cordoncino. Intrecciate i cordoncini tra di loro, e attaccate i loro bordi, per formare una ciambella. Spenellatela con un po' di latte e passattela dai semi di sesamo o papavero. 
Disponete le ciambelle su una leccarda, foderata di carta da forno antiaderente, provvedendo di lasciare una certa distanza tra di loro. Lasciatele riposare per un' oretta. 
Infornate in forno gia caldo a 220°C, modalità statico, per 20 minuti, fino a dorare.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.