ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΒΥΣΣΙΝΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ // VISCIOLE IN GUAZZO


ΒΥΣΣΙΝΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ

Οπως εχω ηδη γραψει και την συνταγη για το λικερ βυσσινο, αυτη η συνταγη ηταν μια ιδεα για να ανακυκλωσω τα βυσσινα που χρησιμοποιησα. Ετσι παρελειψα το αλκοολ, αφου τα βυσσινα ηδη περιειχαν αρκετο, και τα αφησα να μπανιαριστουν μονο στο σιροπι και τα αρωματικα. Εγιναν πολυ πετυχημενα! Μπορειτε να τα χρησιμοποιησετε για  να διακοσμησετε διαφορες ζαχαροπλαστικες σας δημιουργιες, ή για να φτιαξετε σοκολατακια.

Υλικα : 500 gr βυσσινα,
                300 ml αλκοολ ποτοποιϊας 95°,
                500gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                500gr νερο,
               1 ξυλακι κανελα,
       απο 1/2 λεμονι ακερωτο, την φλουδα.
Παρασκευη : 
Πλυντε καλα τα βυσσινα και αφαιρεστε το κοτσανι τους. 
Ετοιμαστε το σιροπι βραζοντας το νερο με την ζαχαρη για 3 λεπτα. Αφηστε το να κρυωσει.
Βαλτε τα βυσσινα σε ενα βαζο με αεροστεγες κλεισιμο και προσθεστε το αλκοολ, το σιροπι και τα αρωματικα. Κλειστε το καπακι και αφηστε το βαζο σε σκοτεινο και δροσερο μερος για ενα μηνα. Ανακινειτε καθε λιγες μερες.


VISCIOLE IN GUAZZO

Come ho già scritto al post per il ratafià di visciole, ho riciclato le visciole usate per preparare il ratafià. Cosi, dalla ricetta seguente, ho omesso l'alcool, perchè le visciole erano già bagnate nell'alcool e ne contenevano parecchio, e le ho lasciate bagnare solo nel sciroppo. Sono venute buonissime. 
Potete usare le visciole in guazzo per decorare le vostre creazioni di pasticceria o per preparare cioccolatini. 

Ingredienti : 500 gr di visciole,
                             300 ml di alcool commestibile a 95°,
                             500 gr di zucchero,
                             500 gr di acqua,
                             1 stecca di cannella,
                        da 1/2 limone non trattato, la buccia.
Preparazione : 
Lavate le visciole, ed eliminate il picciolo. 
Preparate lo sciroppo facendo cuocere lo zucchero con l' acqua per 3 minuti, e lasciatelo raffreddare. 
Ponete le visciole in un barattolo, a chiusura ermetica. Aggiungete l'alcool, lo sciroppo e gli aromi. Chiudete il barattolo e lasciatelo stagionare a luogo fresco e buio, per un mese. Agitate di tanto in tanto.

2 σχόλια:

  1. Υπέροχο BlOG 🤗
    Αυτή τη συνταγή την κάνω κάθε χρόνο και είναι τέλεια. Επίσης έκανα και τη συνταγή με τη ζαχαρόπαστα Σοκολάτας και ήταν νόστιμη και εύπλαστη,όπως και λέτε. Μ αρέσει που οι συνταγές σας βγαίνουν και δεν πάνε χαμένα τα υλικά αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι μας. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ 🤗😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ!
      Ολες τις συνταγες που εχω δημοσιευσει στο laboratorio τις εχω φτιαξει, συνηθως περισσοτερες απο μια φορες ... Επισης, αν με την παροδο του χρονου κανω καποια βελτιωση ενημερωνω και την αναλογη αναρτηση ...

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.