ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΓΕΜΙΣΤΟ ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΝΟΥΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ // FESA DI VITELLO RIPIENA


ΓΕΜΙΣΤΟ ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΝΟΥΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Ενα γιορτινο φαγακι, νοστιμο και ευπαρουσιαστο!

Υλικα : 800 gr νουα απο μοσχαρακι, σε μια φετα,
                αλατι και πιπερι.
για την γεμιση : 1 μικρο κρεμμυδι,
                              1 καροτο,
                              1 κλωναρι σελινο,
                              1 σκελιδα σκορδο,
                              1/2 κοκκινη πιπερια,
                              1/2 κουταλακι του γλυκου μπουκοβο,
                              αλατι και πιπερι.
για την σαλτσα : 1 1/2 φλ. πασσατα ντοματας,
                               1 κουταλακι του γλυκου θυμαρι,
                               10 μικρες πατατουλες νεας σοδειας,
                               3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                               2 κουταλιες της σουπας βουτυρο,
                               1 ποτηρακι κοκκινο κρασι,
                               100ml κρεμα γαλακτος,
                               ζωμο κρεατος (και απο κυβο),
                               αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 
Χτυπηστε το κρεας με το ειδικο σφυρακι για να πλατυνει ή ζητηστε απο τον χασαπη σας να το ετοιμασει. Απλωστε το και πασπαλιστε το με αλατι και πιπερι. 
Βαλτε στο multi ολα τα υλικα  τηε γεμιης και ψιλοκοψτε τα. Απλωστε το μιγμα επανω στο κρεας και πασπαλιστε το με λιγο αλατακι. Τυλιξτε το κρεας σε ρολο και δεστε το με εναν σπαγκο κουζινας. 
Σε μια σωτεζα, ζεστανετε το λαδι μα το βουτυρο και ροδιστε το ρολο του κρεατος καλα απ'ολες τις πλευρες. Σβυστε με το κρασι και πρσθεστε την ντοματα, το θυμαρι και μια κουταλα ζωμο. Σκεπαστε με ενα καπακι και αφηστε το να σιγοβρασει, για περιπου μια ωρα, προσθετοντας ζωμο οταν χρειαστει. 
Καθαριστε τις πατατουλες και ριξτε τις και αυτες μεσα στη σαλτσα, περιπου στη μεση του απαιτουμενου χρονου μαγειρεματος. 
Για να κατελαβετε αν το ρολο εχει μαγειρευτει σωστα, τρυπηστε το με ενα σουβλι, και αν το υγρο που βγαινει ειναι διαυγες, τοτε ειναι ετοιμο. Κατεβαστε το φαγητο για λιγο απο τη φωτια, προσθεστε την κρεμα γαλακτος και βαλτε το παλι πισω, για 2-3 λεπτα ακομη. Σβυστε την φωτια και αφηστε το να σταθει για ενα δεκαλεπτο. 
Αφαιρεστε τον σπαγκο, κοψτε το κρεας σε φετες και σερβιρετε το με τις πατατουλες και τη σαλτσα του


FESA DI VITELLO RIPIENA

Un rotolo di carne succoso e saporito, ideale per il pranzo di domenica!

Ingredienti : 800 gr di fesa di vitello in una sola fetta,
                             sale e pepe.
per il ripieno : 1 cipolla piccola,
                            1 carota,
                            1 costola di sedano,
                            1 spicchio d'aglio,
                            1/2 peperone rosso,
                            1/2 cucchiaino di bukovo o di peperoncino piccante, tritato,
                            sale e pepe.
per il sugo : 1 1/2 tazza di passata pomodoro,
                       1 cucchiaino di timo tritato,
                       10 patatine novelle,
                       3 cucchiai d' olio di oliva,
                       2 cucchiai di burro,
                       1 biccherino di vino rosso,
                       100ml di panna,
                       brodo di carne,
                       sale.
Preparazione :  
Appiattite la carne, con l'aiuto di un batticarne. Spolverate di pepe e di sale. 
Tritate molto finemente la cipolla, la carota, il sedano, l'aglio, il peperone, e aggiungete il peperoncino tritato, sale e pepe. Mescolate il tutto e disponetelo sulla carne, lasciando tutto attorno un bordo di 2-3 cm. Arrotolate poi la carne su se stessa, e legatela con un spago da cucina.  
In un tegame, mettete l'olio ed il burro, e rosolate la carne da tutte le parti. Sfumate con il vino, lasciate evaporare l'alcool, aggiungete il pomodoro tritato, un mestolo di brodo, il timo, e se è necessario, un po' di sale. Coprite il tegame e lasciate cuocere a fuoco moderato, per un' oretta, aggiungendo se necessario qualche mestolo di brodo, per non asciugare. 
A metà cottura aggiungete anche le patate, che avete prima sbucciate. Per accertarvi che la carne è cotta dentro, punzecchiatela con uno stuzzicadenti per verificarne la cottura: se i liquidi che fuoriusciranno sono trasparenti, allora la carne è cotta. 
Ritirate dal fuoco, aggiungete la panna, e riportate sul fuoco. Lasciate cuocere per 2-3 miunuti ancora. Spegnete il fuoco e lasciate riposare la carne per circa 10 minuti al caldo. Eliminate lo spago e poi tagliate l’arrotolato a fette e servite assieme alle patate e la sua salsina.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.