ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ // PATATE E FUNGHI AL CARTOCCIO


ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Ενα απλο και ευπαρουσιαστο συνδευτικο. Τα συστατικα του, ψηνονται με το ζουμακι τους και γινονται νοστιμα και ελαφρα. Μια εναλλακτικη προταση για τις συνηθισμενες πατατες στον φουρνο. Μπορειτε να χρησιμοποιησετε οτι ειδος μανιταριου θελετε; τα porcini ή βασιλομανιταρα θεωρουνται (και ειναι!) κορυφαια σε γευση; τα agaricus μοιαζουν πολυ με τα portobello, αλλα δεν εχουν σκουροχρωμη επιφανεια. 

Υλικα : 500gr πατατες νεας εσοδειας (ειναι και της εποχης),
                 200gr μανιταρια agaricus,
                 200gr μανιταρια porcini φρεσκα,
                 2 μικρες σκελιδες σκορδο,  
                 δεντρολιβανο τριμμενο,
                 θυμαρι τριμμενο,
                 3 κουταλιες της σουπας λευκο κρασι,
                 3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                 λευκο πιπερι τριμμενο,
                 μαυρο πιπερι φρεσκοτριμμενο,
                 αλατι.
Παρασκευη : 
Καθαριστε τις πατατες και κοψτε τες σε κυβους. 
Καθαριστε τα μανιταρια με ενα υγρο πανι. Αφηστε τα μικροτερα ολοκληρα και κοψτε τα μεγαλυτερα στα 4. 
Παρτε 2 μεγαλα κομματια αντικολλητικο χαρτι (ή λαδοκολλα), βαλτε το ενα επανω στο αλλο σταυρωτα και τοποθετηστε τα μεσα ενα πυρεξακι, σχηματιζοντας μια "φωλια". Ριξτε μεσα τις πατατες, τα μανιταρια και το σκορδο. Πασπαλιστε με τα πιπερια, το αλατι και τα αρωματικα. Περιχυστε με το κρασι και το λαδι. Ανακατεψτε ολα τα υλικα. Κλειστε το χαρτι καλα, σχηματιζοντας ενα πακετο, ετσι ωστε να μην μπορει να διαφυγει ατμος κατα το μαγειρεμα. 
Ψηστε το στους 220°C για περιπου 90 λεπτα. 
Σερβιρεται ζεστο. 
 
Ενημερωση αναρτησης 04/2015 με νεες φωτογραφιες


PATATE E FUNGHI AL CARTOCCIO

Un contorno leggero e saporito!

Ingredienti : 500gr di patate novelle (sono di stagione!),
                              200gr di funghi agaricus,
                              200gr di funghi porcini,
                              2 piccoli spicchi d'aglio,  
                              rosmarino tritato,
                              timo tritato,
                              3 cucchiai di  vino bianco,
                              3 cucchiai di olio di oliva,
                              pepe bianco macinato,
                              pepe nero macinato,
                              sale qb.
Preparazione : 
Sbucciate le patate e tagliatele a cubetti. 
Pulite i funghi con un panno umido. Lasciate quelli più piccoli interi e tagliate i più grossi in 4. 
Prendete 2 grandi pezzi di carta da forno e sistemateli incorciati dentro una pirofila, formando una sorta di nido.  Metteteci i cubetti di patate, le fettine dei funghi, i spicchi d'aglio. Cospargete con il sale, il pepe e le erbe aromatiche tritate. Irrorate con il vino e l'olio. Amalgamate tutto. Sigillate bene il cartoccio, in modo che non fuoriesca il vapore, durante la cottura. 
Infornate a 220°C per ca. 90 minuti. 
Servite caldo.

Aggiornamento 04/2015 : nuove foto della ricetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.