ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΤΗΓΑΝΙΑ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ // LONZA DI MAIALE CON SALCICCIA, IN PADELLA


ΤΗΓΑΝΙΑ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

για 2 ατομα

Υλικα : 1 ψαρονεφρι (300gr περιπου) ,
                200gr χωριατικο λουκανικο,
                1 μεγαλο κοκκινο κρεμμυδι,
                2 κουταλιες σουπας λαδι ελιας,
                1 κουταλια σουπας βουτυρο,
                1 ποτηρακι κοκκινο κρασι, 
                1 φλυτζανι ζωμο κρεατος,
                1/2 κουταλακι του γλυκου παπρικα γυκεια,
                αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 
Κοψτε το ψαρονεφρι και το λουκανικο, σε ροδελλες παχους 1 εκ. 
Σε ενα τηγανι,βαλτε το λαδι με το βουτυρο και μαρανετε το κρεμμυδι, που εχετε προηγουμεως ψιλοκοψει. Προσθεστε το λουκανικο και το κρεας και σωταρετε για 5 λεπτα. Σβυστε με το κρασι, αφηστε να εξατμιστει το αλκοολ, και προσθεστε τον ζωμο. Αλατιστε και πιπερωστε και προσθεστε και την παπρικα. Αφηστε να σιγοβρασει σε χαμηλη φωτια για 15 λεπτα, μεχρι να μεινει λιγο μονο ζουμακι. 
Σερβιρετε αμεσως. Μπορειτε να το συνοδευσετε με ρυζι πιλαφι, πατατες ή μακαρονια.  


LONZA DI MAIALE CON SALCICCIA, IN PADELLA

per 2 persone
Ingredienti : 300gr di lonza di maiale,
                            200gr di salciccia rustica,
                            1 grande cipolla rossa,
                            2 cucchiai d'olio di oliva,
                            1 cucchiaio di burro,
                            1 biccherino di vino rosso, 
                            1 tazza di brodo di carne,
                            1/2 cucchiaino di paprica dolce,
                            sale e pepe.
Preparazione : 
Tagliate la lonza e la salciccia a rondelle di 1cm di spessore. 
In una padella, mettete l'olio ed il burro e fate appassire la cipolla, tritata. Aggiungete il carne e la salciccia e soffrigete per 5 minuti. Sfumate con il vino, lasciate evaporare l'alcool e aggiungete il brodo. Salate e pepate a piacere, e aggiungete anche la paprica. Lasciate cuocere a fuoco dolce per 15 minuti, fino che rimanga solo un pochino di brodo. 
Servite subito. Potete accompagnarlo con riso pilaf, patate al forno o fritte, o pasta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.