ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΑΝΗΘΟ // SPEZZATINO DI MANZO AL LIMONE E ANETO


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΑΝΗΘΟ

Ευκολο και νοστιμο, ετοιμαζεται πολυ γρηγορα. Ιδανικο για νοικοκυρες, αλλα και νοικοκυρηδες!, που εχουν ανοιξει πολλα μετωπα και δεν διαθετουν πολυ χρονο... 

Υλικα : 400 gr μοσχαρισια σπαλλα απαχη,
                1 κρεμμυδι,
                1 ποτηρακι κρασι λευκο,
        απο 1 λεμονι μεγαλο, τον χυμο,
                3 κουταλιες ανηθο ψιλοκομμενο,
                3 κουταλιες λαδι ελιας,
                2 κουταλιες βουτυρο,
                αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 
Κοβετε το κρεας σε λωριδες, παχους 2 cm . 
Σε μια σωτεζα, ζεσταινετε το λαδι με το βουτυρο και ριχνετε το κρεμμυδι, ψιλοκομμενο. Το αφηνετε να σωταριστει για λιγα λεπτα, μεχρι να γυαλισει, και προσθετετε το κρεας. Το σωταρετε καλα, μεχρι να παρει χρωμα και σβυνετε με το κρασι. Αφηνετε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετετε τον χυμο απο το λεμονι. Σκεπαζετε το σκευος και αφηνετε να σιγοβρασει σε χαμηλη φωτια, για περιπου 10 λεπτα. Αλατιζετε και πιπερωνετε και προσθετετε ζεστο νερο, αν χρειαστει. Λιγο πριν το κατεβασετε απο τη φωτια, προσθετετε και τον ανηθο. 
Σερβιρετε ζεστο.
Στη φωτογραφια, σερβιρισμενο με κοσκουσακι βουτυρατο.


SPEZZATINO DI MANZO AL LIMONE E ANETO

Facile e saporito...

Ingredienti : 400 gr spalla di manzo senza grassi,
                            1 cipolla,
                            1 bicchierino di vino bianco,
                       da 1 limone, il succo,
                            3 cucchiai di aneto tritato,
                            3 cucchiai di oilo di oliva,
                            2 cucchiai di burro,
                            sale e pepe.
Preparazione : 
Tagliate la carne a fettine di 2 cm di spessore. 
In una padella, scaldate il burro e l'olio e versate la cipolla trittata e rosolatela fino a diventare transparente. Aggiungete la carne e rosolatela fino a prendere colore. Sfumate con il vino. Laciate evaporare l'alcool e aggiungete il succo di limone. Lasciate cuocere coperto, a fuoco dolce, per 10 minuti, salate e pepate a piacere, e aggiungete un po' di acqua calda, se necessario. Poco prima di ritirarlo dal fuoco, aggiungete l'aneto trittato. 
Servitelo caldo.
Nella foto, servito con pasta fregola al burro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.