ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ // LIQUORE MASTI'HA


ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

Υλικα : 10 gr μαστιχα Χιου σε κουφετα,
                500 ml καθαρο οινοπνευμα ποτοποιϊας 95°,
                750 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
                1 lt μεταλλικο νερο.
Παρασκευη : 
Η μαστιχα ειναι ρητινη, και ετσι διαλυεται πληρως στο αλκοολ Γι'αυτον τον λογο δεν συνισταται να χρησιμοποιηστετε βοτκα ή γραππα για την παρασκευη αυτου του λικερ, γιατι περιεχουν νερο. Επισης μην χρησιμοποιηστετε σκονη μαστιχας, γιατι δεν ειναι παντα σιγουρο οτι ειναι καθαρη μαστιχα Χιου, πολλες φορες ειναι νοθευμενη με αδρανη υλικα. 
Διαλυετε λοιπον, την μαστιχα στο οινοπνευμα. Επειδη συνηθως δεν διαλυεται αμεσως, αφηστε την 3-4 μερες, να σταθει, ανακινωντας 2-3 φορες τη μερα. Φιλτραρετε το υγρο με φιλτρα για τον καφε. 
Ετοιμαζετε το σιροπι : σε ενα κατσαρολακι βαζετε την ζαχαρη με το νερο, και τα αφηνετε να σιγοβρασουν για 5 λεπτα. Το αφηνετε να κρυωσει εντελως. Αναμιγνυετε τα δυο υγρα. Αφηνετε το λικερ να ωριμασει για τουλαχιστον 15 μερες, πριν το καταναλωσετε.

Υ.Γ. Το κεντημα που φαινεται στη φωτογραφια, ειναι απο τα χερακια της προγιαγιας μου, και ειναι τουλαχιστον 120 χρονων! 

 
LIQUORE MASTIHA (AL MASTICE DA CHIO) 

Ingredienti : 10 gr di mastice da Chio in chicchi,
                            500 ml alcool a 95°,
                            750 gr zucchero semolato,
                            1 lt acqua minerale naturale non gassata.
Preparazione : 
Siccome la mastice è una resina, si scioglie facilmente nell'alcool; così non è consigliato di usare vodka o grappa, che contengono acqua. Un altro consiglio, non usate la mastice in polvere, perchè non si è mai certi che si tratta di prodotto puro. 
Sciogliete pure la mastice nell'alcool. Magari lasciatelo un paio di giorni, se non si scioglie immediatamente. Filtrate con filtri di carta per il caffè. 
Preparate lo sciroppo : in un pentolino mettete lo zucchero e l'acqua e lasciatelo bollire per 5 minuti a fuoco basso. Lasciatelo raffreddare completamente. Mescolate lo sciroppo con l'alcool profumato. Lasciate il composto stagionare per almeno 15 giorni.

P.S. Il panno ricamato che si vede nella foto è della mia bisnonna e conta ben 120 anni di vita...

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια κι ένα μεγάλο ευχαριστώ γιαα όλα όσα μοιράζεστε μαζί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.