ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ // TORTA SCIROPPATA CON CODETTA AL CIOCCOLATO


ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Πριν λιγες ημερες μια φιλη με κερασε ενα σιροπιαστο γλυκο με τρουφα σοκολατας. Δεν ζητησα συνταγη, αλλα μου αρεσε η ιδεα και ειπα να δοκιμασω να φτιαξω το αγαπημενο μας ρεβανι, με τρουφα σοκολατας υγειας!
Ελπιζω να σας αρεσει!

Δοση : για 8 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολη
Υλικα :  6 αυγα,
                 200 gr σιμιγδαλι ψιλο,
                 100 gr αλευρι γοχ.,
                 10 gr baking powder,
                 120 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                 1/2 κουταλακι μαστιχα Χιου σε σκονη,
       απο  1 πορτοκαλι ακερωτο τον χυμο και το ξυσμα της φλουδας,
                 100 gr τρουφα σοκολατας υγειας.
για το σιροπι : 750 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                           100 gr νερο,
                           χυμο απο 1 μικρο λεμονι.
Προετοιμασια : 
Ετοιμαστε το σιροπι. Βαλτε τα υλικα σε ενα κατσαρολακι, βραστε τα για 3-4 λεπτα και αφηστε το να κρυωσει.
Χτυπηστε στο μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη για 15 λεπτα, μεχρι να φουσκωσουν.
Σε ενα σκευος ανακατεψτε τα στερεα υλικα : το αλευρι, το σιμιγδαλι, το baking powder, τη μαστιχα και το ξυσμα του πορτοκαλιου. 
Προσθεστε τα στερεα υλικά στο μίγμα των αυγων σε 3 δόσεις, αναμιγνυοντας απαλα με μια μαριζ. Προσθεστε τελος τον χυμο πορτοκαλιου και την τρουφα και αναμειξτε με την μαριζ μεχρι να παρετε ενα ομοιογενες μιγμα.
Βουτυρωστε και αλευρωστε ενα ταψακι 35x26 εκ. Ριξτε μεσα το μιγμα. 
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C, στις αντιστασεις, για 35 λεπτα περιπου. Καντε το τεστ της οδοντογλυφίδας.
Βγαλτε το ρεβανι απο τον φουρνο και κοψτε το σε κομματια.  
Περιχυστε με το σιροπι και φηστε το να σταθει μια ωριτσα, να τραβηξει. 
 
* Δεκέμβριος 2020 : ενημέρωση της ανάρτησης με νέες φωτογραφίες


TORTA SCIROPPATA CON CODETTA AL CIOCCOLATO

Una variazione del revanì, classico dolce  sciroppato della cucina greca, con aggiunta di codetta al cioccolato fondete, ispirata da un dolce che ho assagiato presso un' amica.

Dosi : per 8 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti :  6 uova,
                             200 gr di semolino fine,
                             100 gr di farina 00,
                             10 gr di lievito chimico in polvere,
                             120 gr di zucchero semolato,
                             1/2 cucchiaino di mastìha in polvere,
                             la scorza grattugiata ed il succo da 1 arancia non trattata,
                             100 gr di codetta al cioccolato fondente,
per lo sciroppo : 750 gr di zucchero semolato,
                               700 ml di acqua,
                               il succo 1 limone piccolo.
Preparazione :  
Preparate lo sciroppo. Fate cuocere i tre ingredienti per 3-4 minuti, ritirate dal fuoco e tenete da parte.
Nella planetaria montate le uova con lo zucchero per ben 15 minuti, fino a prendere una crema gonfia.
In una ciotola mescolate i solidi : la farina, il lievito, il semolino, la scorza grattugiata dell'arancia e la mastiha. Aggiungete a tre riprese al composto delle uova, mescolando delicatemente con una spatola di silicone, con movimenti dal basso verso l' alto, facendo attenzione a non smontare il composto. Aggiungete il succo di arancia e la codetta e mescolate con la spatola fino ad ottenere un composto omgeneo.
Imburrate ed infarinate una pirofila (35x26), versate il composto e livellate. 
Infornate in forno preriscaldato a 180°C, modalità statico, per 35 minuti ca. Per verificare la cottura fate la prova stecchino. Sfornate, tagliate a quadrotti ed irrorate con lo sciroppo.   Lasciate riposare per  un'oretta. 
 
* Dicembre 2020 : aggiornamento del post con nuove foto
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.