ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ // MANDARINETTO LIQUORE


ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Λατρευω τα λικερ των εσπεριδοειδων, εχουν ολα τους υπεροχα, αναζωογονητικα αρωματα!
Ηρθε η ωρα να δοκιμασουμε και το λικερ μανταρινι ή  μανταρινέτο, κατα τους ιταλους. Ενα δροσερο, αρωματικο και ελαφρυ λικερ, με το οποιο μπορειτε να κλεισετε ιδανικα ενα ωραιο γευμα! 
Μην ξεχνατε οτι τα λικερ ειναι παντα μια ωραια ιδεα για δωρο (ιδιως τωρα που ειμαστε σε καιρους χαλεπους...)

Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 20 - 25 μανταρινια αραντιστα,
                1 lt βοτκα 40° ,
                700 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                1 lt νερο εμφιαλωμενο.
Προετοιμασια  :  
Οπως με ολες τις συνταγες, η καλη ποιοτητα των πρωτων υλων, αποτελει εγγυηση για το αποτελεσμα.
Το λικερ μανταρινι ξεκιναμε να το φτιαχνουμε οταν τα μανταρινια ειναι στην εποχη τους, δηλαδη γυρω στον Νοεμβριο. Διαλεξτε φρουτα ωριμα, με καλη οψη, φρεσκα και βιολογικα. Επισης η βοτκα πρεπει να ειναι καλης ποιοτητας, γι'αυτο μην τσιγγουνευτειτε στην εκλογη της...
Το ποσα φρουτα τελικα θα χρησιμοποιηστετε εξαρταται απο το μεγεθος τους. 
Πλυντε και σκουπιστε τα μανταρινια. Ξεφλουδιστε τα ολα, εκτος απο δυο. Βαλτε τις φλουδες και τα δυο ολοκληρα φρουτα σε ενα βαζο που  κλεινει ερμητικα (με λαστιχο στο καπακι) και σκεπαστε τα εντελως με την βοτκα. 
Τοποθετηστε το βαζο σε μερος σκοτεινο και δροσερο και αφηστε το για ενα μηνα τουλαχιστον. Ανακατευετε το βαζο καθε μερικες μερες. 
Οταν περασει ο απαιτουμενος χρονος, φιλταρετε το υγρο πρωτα με σουρωτηρι, για να απομακρυνετε τα μεγαλα κομματια, και επειτα με φιλτρα για καφε φιλτρου.
Ετοιμαστε το σιροπι : σε ενα κατσαρολακι βαζετε τη ζαχαρη και το νερο, και αφηνετε να σιγοβρασει, μεχρι να διαλυθει πληρως η ζαχαρη. Αφηστε το σιροπι να κρυωσει εντελως. Αναμειξτε το σιροπι με την αρωματισμενη βοτκα, κλειστε παλι σε βαζο με ερμητικο κλεισιμο, και αφηστε να ωριμασει για ακομη ενα μηνα.
  

MANDARINETTO LIQUORE

Adoro i liquori preparati con glo agrumi!
E arrivato il momento per assagiare il mandarinetto preparato all' inizio dell' inverno. E un liquore leggero e molto aromatico, ideale per servirlo dopo pasto.

Difficoltà : facile
Ingredienti : 20-25 mandarini o clementine bio,
                             1 lt di vodka a 40°,
                             700 gr di zucchero semolato,
                             1 lt di acqua minerale non gassata. 
Preparazione : 
Come vale per tutte le ricette, la qualità degli ingredienti è essenziale; così, meglio cominciare a preparare il mandarinetto quando i mandarini sono di stagione, cioè a novembre. Scegliete dei mandarini freschi, maturi, di buon aspetto, certo non trattati, e preferibilmene bio. Anche la vodka deve essere di buona qualità, così non risparmiate quando fate la scelta...
Potete utilizzare sia mandarini che clementine, l' esatta quantità dipende dalla loro grandezza. 
Lavate bene e asciugate i mandarini; sbucciateli tutti tranne due. Mettete le buccie e i 2 mandarini interi in un barattolo a chiusura ermetica e copriteli completamente con la vodka. 
Lasciateli in macerazione, in luogo fresco e buio, per almeno un mese. Non dimenticare di agitate i vaso ogni quaòche giorno.
Trascorso il tempo di macerazione, filtrate il liquido prima con un colino (per eliminare le parti grossi) e dopo con filtri per caffè. 
Preparate lo sciroppo : mettete lo zucchero e l'acqua in un pentolino, e lasciate bollire per pochi minuti, finchè lo zucchero si sciolga. Lasciate lo sciroppo raffreddare completamente
Mescolate  la vodka aromatizzata e lo sciroppo, mettete il liquore nel barattolo a chiusura ermetica, e lasciate stagionare, in luogo fresco e buio per un mese ancora


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.