tag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post7540459152411648765..comments2024-02-17T11:37:34.317+02:00Comments on IL LABORATORIO DI MARINA: ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ // GRISSINI TORINESImm_skghttp://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-74874373574704432612015-10-14T20:44:42.697+03:002015-10-14T20:44:42.697+03:00Μαγια κανονικη ειναι η νωπη, σε φακελλακι μαλλον ε...Μαγια κανονικη ειναι η νωπη, σε φακελλακι μαλλον ενοεις την λυοφιλιοποιημενη την λεγμενη ξηρη. Σιγουρα μπορεις να χρησιμοποιησεις, βαλε την αντιστοιχη ποσοτητα για την αναλογια νωπη / ξηρη μαγια δες εδω : http://illaboratoriodimmskg.blogspot.gr/2015/08/1.htmlmm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-61669300746823114622015-10-14T15:51:52.231+03:002015-10-14T15:51:52.231+03:00Ta eida kai trelathika einai h prwth fora pou tha ...Ta eida kai trelathika einai h prwth fora pou tha ta ftiaksw giati ta latreuei o gios mou molis 15mhnwn.exw mia aporia magia kanonikh se fakelaki den kanei giati den exw ksanadokimasei na ftiaksw prozumh. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01209504861456390727noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-21107007163440291782015-09-26T23:30:13.964+03:002015-09-26T23:30:13.964+03:00Γεια σου alex! Τα κριτσινια αυτα δεν γινονται μαλα...Γεια σου alex! Τα κριτσινια αυτα δεν γινονται μαλακα αλλα τραγανα. <br />Δεν μπορω να καταλαβω που μπερδευτηκες, η εισαγωγη ειναι διαχωρισμενη απο την συνταγη, απλα αναφερω μεσα καποιες πληροφοριες. Οι δοσεις επισης, τοσο για την μαγια οσο και για το φυσικο προζυμι ειναι αναλυτικα γραμμενες ξεχωριστα (κατι που δεν το κανω συχνα, συνηθως αναφερω καπου ξεχωριστα και τις δοσεις για την νωπη μαγια). mm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-83663755392879863102015-09-26T15:23:42.890+03:002015-09-26T15:23:42.890+03:00Γεια σου αν μπορείς διαμόρφωσε λίγο καλύτερα στην ...Γεια σου αν μπορείς διαμόρφωσε λίγο καλύτερα στην επεξήγηση γιατι είναι λίγο μπερδεμένα όπως τα έχεις έτσι.Εγω τα έκανα με προζύμι και μου βγήκαν λίγο σκληρά αλλα πολύ γευστικά.Θα ήθελα να ξαναδοκιμάσω πάλι αλλα γραψε την κάθε αναλογία λίγο καλύτερα.Εχεις γραψει συνταγή και το ιστορικό τους μαζί ενώ καλύτερα είναι να διαχωρίσεις το ιστορικό τους απο την συνταγή,ευχαριστώ Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08788507627122918919noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-2166678120324049012014-01-10T00:22:13.686+02:002014-01-10T00:22:13.686+02:00Καλησπερα Jo!
Οντως το κιτρινο αλυερι ή το καλαμπ...Καλησπερα Jo! <br />Οντως το κιτρινο αλυερι ή το καλαμποκαλευρο ειναι για το "πουδραρισμα" πριν το ψησιμο, το αναφερω στην εισαγωγη της αναρτησης, γι' αυτο και δεν αναφερω συγκεκριμενη ποσοτητα.Θα το διευρινησω ,εσα στην αναρτηση... Χαιρομαι που σας αρεσαν, ειναι απο τις πολυ αγαπημενες μου συνταγες!<br />Ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Τα σχολια σας ειναι η καλυτερη αναταμειβη!<brmm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-62447487179277484412014-01-09T21:27:17.935+02:002014-01-09T21:27:17.935+02:00Καλησπέρα και πάλι από την όμορφη Θεσσαλονίκη. με ...Καλησπέρα και πάλι από την όμορφη Θεσσαλονίκη. με τις καλύτερες των ευχών μου για την νέα χρονιά! Είναι η δεύτερη φορά που φτιάχνω τα καταπληκτικά αυτά κριτσίνια! Εγιναν ανάρπαστα από...μικρούς και μεγάλους. Εχω όμως μια απορία σχετικά με το κίτρινο αλεύρι που αναφέρεις στη συνταγή. Επειδή δεν βρήκα ποσότητα και χρήση μέσα στη συνταγή, το χρησιμοποίησα σαν ''πουδράρισμα'' των Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05509438686714375386noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-31448370015565583942013-03-22T16:08:21.054+02:002013-03-22T16:08:21.054+02:00 Αχ Μαρίνα μου ! Η γιαγιά μου έφτιαχνε κουραμπιέδε... Αχ Μαρίνα μου ! Η γιαγιά μου έφτιαχνε κουραμπιέδες με γλίνα! Ήταν αφράτοι και έλιωναν στο στόμα! Θα τους επιχειρήσω κάποια στιγμή! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.Vitahttps://www.blogger.com/profile/12697712007919316674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-83673523423342558872013-03-21T11:01:20.124+02:002013-03-21T11:01:20.124+02:00Δυστυχως αυτα τα κριτσινια δεν πολυκυκλοφορουν στο...Δυστυχως αυτα τα κριτσινια δεν πολυκυκλοφορουν στους φουρνους μας, θα τα βρεις μονο συσκευασμενα απο βιομηχανικη παραγωγη, σε μεγαλα σουπερ μαρκετ, αλλα δεν εχουν καμμια σχεση με τα σπιτικα! <br />Και οι ιταλοι το χρησιμοποιουν και στις μερες μας το "στρουττο", οπως το λενε, μαλιστα υπαρχει και στα σουπερ μαρκετ τους. Εδω ειναι σχεδον αγνωστο, ισως σε καποια χωρια το θυμουνται ακομη...<mm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-18524673931282223192013-03-21T10:54:41.085+02:002013-03-21T10:54:41.085+02:00Καλημερα Χαρα μου!
Αυτοι οι ιταλοι, εχουν μια ιστο...Καλημερα Χαρα μου!<br />Αυτοι οι ιταλοι, εχουν μια ιστορια να διηγηθουν για καθε φαϊ τους! Ισως ειναι απορροια της προσπαθεια τους να διατηρησουν τις παραδοσιακες συνταγες τους...<br />Καλημερες και πολλα φιλια!mm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-8783365904252522013-03-21T10:52:39.083+02:002013-03-21T10:52:39.083+02:00Ευχαριστω Ερμιονη μου!
Φιλακια!Ευχαριστω Ερμιονη μου!<br />Φιλακια!mm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-52994320995891243462013-03-21T10:51:29.989+02:002013-03-21T10:51:29.989+02:00Γραψτε λαθος, η εαρινη ισημερια το 2013 ειναι στις...Γραψτε λαθος, η εαρινη ισημερια το 2013 ειναι στις 20 Μαρτιου, οποτε απο χθες μπηκαμε και επισημως στην ανοιξη!mm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-82653229275565505092013-03-21T09:25:59.422+02:002013-03-21T09:25:59.422+02:00Μμμμμμμ! Λατρεύω τα κριτσίνια και αν και δεν έχω δ...Μμμμμμμ! Λατρεύω τα κριτσίνια και αν και δεν έχω δοκιμάσει αυτά του Τορίνο βλέποντας τα δικά σου νομίζω ότι πολύ σύντομα θα τα φτιάξω! Όσο για το χοιρινό λίπος, το λαρδί σύμφωνα με τους Γάλλους, εγώ δεν το έφτιαξα αλλά το βλέπω συχνά πυκνά σε παρασκευές μπισκότων στη Γαλλία.<br />Φιλιά!!Tante Kikihttps://www.blogger.com/profile/14933556486150506611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-27778236349361579952013-03-21T08:04:44.947+02:002013-03-21T08:04:44.947+02:00Καλημέρα Μαρίνα μου, δείχνουν καταπληκτικά τα κριτ...Καλημέρα Μαρίνα μου, δείχνουν καταπληκτικά τα κριτσίνια!Μπράβο σου! Είναι τόσο ενδιαφέρουσα και η ιστορία της προέλευσής τους!Φιλάκια !mia xarahttps://www.blogger.com/profile/16419471029438386812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-55542745720494904192013-03-20T23:51:41.245+02:002013-03-20T23:51:41.245+02:00Για ακόμα μια φορά με εντυπωσίασες Μαρίνα μου!
Τι ...Για ακόμα μια φορά με εντυπωσίασες Μαρίνα μου!<br />Τι φανταστικά που έγιναν τα κριτσίνια σου, γεια στα χεράκια σου!<br />Φιλιά πολλά!Ερμιόνηhttps://www.blogger.com/profile/05468387332378412356noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-78341155673914216822013-03-20T23:06:38.734+02:002013-03-20T23:06:38.734+02:00Επιτελους καποιος που γνωριζει το χοιρινο λιπος, μ...Επιτελους καποιος που γνωριζει το χοιρινο λιπος, μεχρι στιγμης, μονο η μητερα του κροπωλη μου το ειχε ακουστα, αλλα και αυτη δεν ηξερε να μου δωσει πολλες πληροφοριες ή να μου πει αν ειχε καποια ιδιατερη ονομασια. Την ονομασια γλινα καπου την εχω ξαναδει, αλλα δεν ηξερα περι τινος προκειται. Πραγματι, αυτο το λιπος, ειναι λευκο, εχει μια ευχαριστη μυρωδια, που δεν θυμιζει σε τιποτα ζωικο λιπος ή mm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-59747261122835895182013-03-20T23:00:28.750+02:002013-03-20T23:00:28.750+02:00Και βεβαια μπορει να το εχεις Αναστασια μου!
Πολλα...Και βεβαια μπορει να το εχεις Αναστασια μου!<br />Πολλα φιλια κι απο μενα!mm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-76212453158907774972013-03-20T22:59:48.762+02:002013-03-20T22:59:48.762+02:00Ευχαριστω Χρυσαυγη μου!
Ειναι υπεροχα απο μονα το...Ευχαριστω Χρυσαυγη μου! <br />Ειναι υπεροχα απο μονα τους, εγω δεν εκανα κατι το ιδιαιτερο!mm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-59232670502080422522013-03-20T22:58:06.631+02:002013-03-20T22:58:06.631+02:00Ευχαριστω Ελενακι μου!
Φιλια!Ευχαριστω Ελενακι μου!<br />Φιλια!mm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-54316529144038627592013-03-20T22:57:46.728+02:002013-03-20T22:57:46.728+02:00Ετσι λενε, αλλα ειδικα για τα κριτσινια, δεν ειναι...Ετσι λενε, αλλα ειδικα για τα κριτσινια, δεν ειναι τυχαιο που ειναι γνωστα και δημοφιλη σε ολο τον κοσμο!<br />Πως το παρελειψα και δεν προμηθευτηκα προσουτο, οταν το αντιληφθηκα ηταν αργα, αλλα και με το σαλαμακι Μιανου μια χαρα ταιριασαν!<br />Ενα τι να σου κανει Ζαμπια μου, ισα που ανοιγει την ορεξη ... για να φας το υπολοιπο ταψι!<br />Κριμα που δεν ειμαστε πιο κοντα!<br />Πολλα φιλια!mm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-22612107402164800672013-03-20T22:53:43.572+02:002013-03-20T22:53:43.572+02:00Δεν ειναι ιδιαιτερα μπελαλιδικη Τανια μου! Στην πε...Δεν ειναι ιδιαιτερα μπελαλιδικη Τανια μου! Στην περιγραφη ακουγεται περιπλοκο, και μετα τα πρωτα κριτσινια που θα φτιαξεις, μολις βρεις τον τροπο, τα αλλα γινονται ακομη πιο ευκολα!<br />Αν σου αρεσουν τα κριτσινια να την δοκιμασεις!mm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-51558727776627314432013-03-20T22:52:00.800+02:002013-03-20T22:52:00.800+02:00Τελικα πρεπει να οργανωσουμε κουρριερ να ανταλασου...Τελικα πρεπει να οργανωσουμε κουρριερ να ανταλασουμε τις δημιουργιες μας! Κατι σαν τον Ναπολεοντα!<br />Θα σου στειλω Κατερινα μου, με την προϋποθεση οτι θα μου στειλεις κι εσυ μηλοκρουασανακια!<br />Φιλια!mm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-74530577612055672292013-03-20T22:42:32.207+02:002013-03-20T22:42:32.207+02:00Μαλλον εμενα κυνηγαει το Τορινο Φωτεινη μου, και α...Μαλλον εμενα κυνηγαει το Τορινο Φωτεινη μου, και αφου δεν μπορει να παει ο Μωαμεθ στο βουνο, το φερνει στο σπιτι του!<br />Ειναι πραγματι τα κριτσινια που γνωριζεις, η συνταγη ειναι τελεια, αλλωστε δεν ειχα αμφιβολια για την επιτυχια της, οι αδελφες Σιμιλι ειναι αφθαστες στις παραδοσιακες συνταγες, και ειδικα στα αρτοπαρασκευασματα....<br />Κι εμενα μου αρεσει η εκδοχη με την πολεντα, αλλα γενικαmm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-59112157938151547892013-03-20T21:43:12.692+02:002013-03-20T21:43:12.692+02:00Μαρίνα τα έχω δοκιμάσει αυτά τα κριτσίνια. Έχω φίλ...Μαρίνα τα έχω δοκιμάσει αυτά τα κριτσίνια. Έχω φίλη-κουμπάρα από το Τορίνο και μας τα φέρνει εδώ. Πραγματικά υπέροχα. Είχα χάσει και την ανάρτηση για το λίπος και τώρα που την είδα θυμήθηκα που κι εμείς εδώ φτιάχναμε τη γλίνα από το χοιρινό κρέας. Ένα κάτασπρο λίπος που δεν μύριζε καθόλου χοιρινό και το χρησιμοποιούσαμε και στο μαγείρεμα και σε γλυκά!Vitahttps://www.blogger.com/profile/12697712007919316674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-45852484109719678212013-03-20T21:39:27.196+02:002013-03-20T21:39:27.196+02:00Τι ντελικάτα που είναι, Μαρινάκι! Μπορώ να έχω αυτ...Τι ντελικάτα που είναι, Μαρινάκι! Μπορώ να έχω αυτό που έχεις τυλίξει με το αλλαντικό...;;; <br />Πολλά φιλάκια!!!sundayspoonhttps://www.blogger.com/profile/08408558821827279330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-66034328107906682702013-03-20T20:55:47.772+02:002013-03-20T20:55:47.772+02:00Τόσο λεπτά, τόσο περιποιημένα, τόσο επαγγελματικά ...Τόσο λεπτά, τόσο περιποιημένα, τόσο επαγγελματικά φτιαγμένα!! <br />Συγχαρητήρια! Είναι υπέροχα Μαρίνα!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.com