tag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post4704473590879983699..comments2024-02-17T11:37:34.317+02:00Comments on IL LABORATORIO DI MARINA: ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // SFARINATO DI LIEVITO MADREmm_skghttp://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-76219902246196198842019-12-03T12:20:12.200+02:002019-12-03T12:20:12.200+02:00Για ποιον λογο να χρησιμοποιησεις αποξηραμενο προζ...Για ποιον λογο να χρησιμοποιησεις αποξηραμενο προζυμι? Και το αποξηραμενο πραγματικο φυσικο προζυμι πρεπει να "ζωντανεψει" για να χρησιμοποιηθει, δεν το προσθετουμε αυτουσιο στις ζυμες... <br />Οπως σου εχω πει και πιο παλια, το ετοιμο ξηρο προζυμι δεν ειναι αυτο που νομιζουμε και δεν αντικαθιστα την μαγια, οπως το παρατηρησες και εσυ, το βαζουν περισσοτερο ως ενισχυτικο γευσης. Το ψωμιmm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-23374337821990084562019-11-29T08:59:46.849+02:002019-11-29T08:59:46.849+02:00Καλημέρα,
Μόλις (μετά από 2,5 χρόνια), είδα την απ...Καλημέρα,<br />Μόλις (μετά από 2,5 χρόνια), είδα την απάντηση κι ευχαριστώ, έτσω και καθυστερημένα. Καλό είναι να το φτιάχνουμε μόνοι μας, μόνο που πρέπει να ξεκινήσουμε από φρέσκο προζύμι και αυτό δεν ξέρω να το φτιάξω και δεν ξέρω αν δίνουν οι φούρνοι (αυτό μπορώ να το ψάξω). Μια ερώτηση αδαούς: Σε τι διαφέρουν η μαγιά και το προζύμι; Βλέπω ότι στις συνταγές της αρτομηχανής τα ζητούν και τα δύοEpicuroshttps://www.blogger.com/profile/08798154842784515932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-49595856186263184902017-04-20T19:30:55.697+03:002017-04-20T19:30:55.697+03:00Αρτοζα, γραφτηκε λαθος!Αρτοζα, γραφτηκε λαθος!mm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-34684927966205969872017-04-20T19:30:05.201+03:002017-04-20T19:30:05.201+03:00Απ' οτι ξερω, το αποξηραμενο προζυμι ειναι υλι...Απ' οτι ξερω, το αποξηραμενο προζυμι ειναι υλικο της αρτοποιϊας που χρησιμοποιειται απο τους επαγγελματιες. Δεν γνωριζω τι σχεση μπορει να εχει με το πραγματικο φυσικο προζυμι που χρησιμοποιουμε και εμεις ερασιτεχνικα. Παντως, φιλος που ειναι επαγγελματιας και ειχε εργαστει για χρονια στην Ιταλια δουλευοντας αποκλειστικα το παραδοσιακο φυσικο προζυμι, ειχε παει προσφατα στην Αροζα, και ειχε mm_skghttps://www.blogger.com/profile/01887010613400125182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192981501766918318.post-32778823880092557172017-04-20T08:41:27.379+03:002017-04-20T08:41:27.379+03:00Πριν πολλά χρόνια αγόρασα μια αρτοποιητική μηχανή....Πριν πολλά χρόνια αγόρασα μια αρτοποιητική μηχανή. Η μηχανή συνοδεύεται από βιβλίο συνταγών. 'Ολες οι συνταγές απαιτούν αποξηραμένο προζύμι, αλλά τέτοιο δεν βρίσκω πουθενά. Μήπως έχετε καμιά ιδέα για το πού θα μπορούσα να βρω τέτοιο υλικό ή να το φτιάξω; Το E-mail μου: bcar@hol.gr Ευχαριστώ.Βασίλης Καραβίτηςnoreply@blogger.com