CHEESECAKE FROZEN YOGURT ΚΑΙ ΑΝΑΝΑΣ
Δροσερό και υγιεινό επιδόρπιο, για τους λάτρεις του γιαουρτιού και οχι μόνο!
Δόση : για 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολο
Υλικά
για την βάση : 200 gr μπισκότα petite beurre,
60 gr γκρανέλλα αμυγδάλου,
100 gr λιωμένο βούτυρο αγελάδος.
για την κρέμα : 400 gr γιαούρτι στραγγιστό 2%,
200 gr μασκαρπόνε,
200 gr μασκαρπόνε,
50 ml λικέρ κρέμα λιμοντσέλο,
300 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο,
20 gr δεξτρόζη.
για την διακόσμηση : 7 φέτες ανανά κονσέρβας,
3 κ.σ. σιρόπι απο την κονσέρβα του ανανά.
3 κ.σ. ζάχαρη,
3 κ.σ. σιρόπι απο την κονσέρβα του ανανά.
3 κ.σ. ζάχαρη,
κερασάκια γλασέ σε διάφορα χρώματα.
Προετοιμασία :
Ετοιμάστε πρώτα την βάση των μπισκότων. Θρυμμαστίστε τα μπισκότα και αναμείξτε τα με την γκρανέλλα αμυγδάλου (αμύγδαλα σπασμένα και καβουρντισμένα, υπάρχει έτοιμη στο εμπόριο) και το λιωμένο βούτυρο. Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί μια ανοιγόμενη στρογγυλή φόρμα, με διάμετρο 24 εκ. Βάλτε μέσα το μίγμα των μπισκότων και πιέστε το ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα και να είναι η επιφάνεια του ίσια. Βάλτε την φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον μισή ώρα.
Ετοιμάστε τις φέτες του ανανά για την διακόσμηση. Σε ενα φαρδύ τηγάνι, βάλτε το σιρόπι απο την κονσέρβα του ανανά και την ζάχαρη και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα τα κομμάτια του ανανά και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστεί το ζουμάκι τους και να αρχίσουν να καραμελλώνουν. Οταν είναι έτοιμα κατεβάστε τα απο την φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.
Ετοιμάστε την κρέμα. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ, μαζί με την δεξτρόζη. Αναμείξτε το γιαούρτι με το μασκαρπόνε, το μέλι, το λιμοντσέλο και τέλος και την σαντιγύ.
Βγάλτε την βάση μπισκότου απο την κατάψυξη, ανοίξτε με προσοχή την φόρμα, απελευθερώστε την και κρατήστε την στην άκρη. Στρώστε τον πάτο της φόρμας με διάφανη μεμβράνη. Τοποθετήστε επάνω συμμετρικά τις φέτες του ανανά με μισό κερασάκι στο κέντρο της καθεμιάς. Στρώστε απο επάνω την κρέμα του γιαουρτιού και τέλος καλύψτε με την βάση μπισκότου.
Καλύψτε την φόρμα με διάφανη μεμβράνη και βάλτε την στη κατάψυξη. Αφήστε το γλυκό να σταθεί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Οταν έρθει η ώρα να το σερβίρετε, ανοίξτε προσεκτικά την φόρμα και αφαιρέστε το στεφάνι της. Αναποδογυρίστε το γλυκό μέσα σε ενα πιάτο σερβιρίσματος. Αφαιρέστε την μεμβράνη απο την επιφάνεια του γλυκού. Αφήστε το για 20 λεπτά στην συντήρηση και σερβίρετε το αφού μαλακώσει.
Προετοιμασία :
Ετοιμάστε πρώτα την βάση των μπισκότων. Θρυμμαστίστε τα μπισκότα και αναμείξτε τα με την γκρανέλλα αμυγδάλου (αμύγδαλα σπασμένα και καβουρντισμένα, υπάρχει έτοιμη στο εμπόριο) και το λιωμένο βούτυρο. Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί μια ανοιγόμενη στρογγυλή φόρμα, με διάμετρο 24 εκ. Βάλτε μέσα το μίγμα των μπισκότων και πιέστε το ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα και να είναι η επιφάνεια του ίσια. Βάλτε την φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον μισή ώρα.
Ετοιμάστε τις φέτες του ανανά για την διακόσμηση. Σε ενα φαρδύ τηγάνι, βάλτε το σιρόπι απο την κονσέρβα του ανανά και την ζάχαρη και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα τα κομμάτια του ανανά και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστεί το ζουμάκι τους και να αρχίσουν να καραμελλώνουν. Οταν είναι έτοιμα κατεβάστε τα απο την φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.
Ετοιμάστε την κρέμα. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ, μαζί με την δεξτρόζη. Αναμείξτε το γιαούρτι με το μασκαρπόνε, το μέλι, το λιμοντσέλο και τέλος και την σαντιγύ.
Βγάλτε την βάση μπισκότου απο την κατάψυξη, ανοίξτε με προσοχή την φόρμα, απελευθερώστε την και κρατήστε την στην άκρη. Στρώστε τον πάτο της φόρμας με διάφανη μεμβράνη. Τοποθετήστε επάνω συμμετρικά τις φέτες του ανανά με μισό κερασάκι στο κέντρο της καθεμιάς. Στρώστε απο επάνω την κρέμα του γιαουρτιού και τέλος καλύψτε με την βάση μπισκότου.
Καλύψτε την φόρμα με διάφανη μεμβράνη και βάλτε την στη κατάψυξη. Αφήστε το γλυκό να σταθεί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Οταν έρθει η ώρα να το σερβίρετε, ανοίξτε προσεκτικά την φόρμα και αφαιρέστε το στεφάνι της. Αναποδογυρίστε το γλυκό μέσα σε ενα πιάτο σερβιρίσματος. Αφαιρέστε την μεμβράνη απο την επιφάνεια του γλυκού. Αφήστε το για 20 λεπτά στην συντήρηση και σερβίρετε το αφού μαλακώσει.
CHEESECAKE FROZEN YOGURT E ANANA
Un dolcetto fresco e salutare, ottimo dopo pasto per tutti quanti amano lo yogurt!
Dosi : per 8 persone
Difficoltà : media
Ingredienti
per la base : 200 gr di biscotti secchi (petit beurre o altro),
60gr di granella di mandorle,
100 gr di burro fuso.
per la crema : 400gr di yogurt greco colato a 2% grassi,
200 gr mascarpone,
200 gr mascarpone,
50 ml di liquore crema di limoncello,
300 gr di panna fresca,
3 cucchiai di miele di timo,
20 gr di destrosio.
per la decorazione : 7 fette di ananas in scatola,
3 cucchiai di sciroppo di ananas,
3 cucchiai di zucchero,
ciliegine candite.3 cucchiai di sciroppo di ananas,
3 cucchiai di zucchero,
Preparazione :
Prima di tutto preparate la base di biscotti. Tritate i biscotti e mescolate con la granella di mandorle ed il burro fuso. Foderate il fondo di un stampo apribile rotondo, di 24cm di diametro, con carta forno. Disponete il composto dei biscotti, premendo con un cucchiaio per non lasciare spazi vuoti e livellate la sua superficie. Ponete lo stampo nel freezer per almeno 30 minuti.
Preparate le fette di ananas per la decorazione. In una padella larga, ponete lo sciroppo dalla scatola di ananas, aggiungete lo zucchero e portate sul fuoco. Appena comincia a bollire, aggiungete le fettine di ananas e lasciate cuocere fino che tutto il liquido si evapori e le fettine cominciano a caramellare. Ritirate dal fuoco e lasciate raffreddare.
Preparate la crema. Montate la panna con il destrosio. Mescolate lo yogurt con il mascarpone, il miele, il liquore ed infine la panna montata, fino a prendere una crema omogenea.
Estraette lo stampo dal freezer, apritelo, estraete delicatemente la base congelata e tenetela da parte. Foderate il fondo dello stampo con pellicola transaprente. Disponete le fettine di ananas, inserendo mezza ciliegina candita nel centro di ciascuna. Versateci la crema allo yogurt e livellate. Infine, coprite con il disco della base di biscotti.
Coprite con pellicola transparene e ponete nel freezer per almeno 3 ore. Prima di servire, aprite lo stampo e capovolgete la torta in un piatto di portata. Eliminate la pellicola transparente. Lasciate riposare il dolce nel frigo per 20 minuti, per ottenere una consistenza cremosa.
Prima di tutto preparate la base di biscotti. Tritate i biscotti e mescolate con la granella di mandorle ed il burro fuso. Foderate il fondo di un stampo apribile rotondo, di 24cm di diametro, con carta forno. Disponete il composto dei biscotti, premendo con un cucchiaio per non lasciare spazi vuoti e livellate la sua superficie. Ponete lo stampo nel freezer per almeno 30 minuti.
Preparate le fette di ananas per la decorazione. In una padella larga, ponete lo sciroppo dalla scatola di ananas, aggiungete lo zucchero e portate sul fuoco. Appena comincia a bollire, aggiungete le fettine di ananas e lasciate cuocere fino che tutto il liquido si evapori e le fettine cominciano a caramellare. Ritirate dal fuoco e lasciate raffreddare.
Preparate la crema. Montate la panna con il destrosio. Mescolate lo yogurt con il mascarpone, il miele, il liquore ed infine la panna montata, fino a prendere una crema omogenea.
Estraette lo stampo dal freezer, apritelo, estraete delicatemente la base congelata e tenetela da parte. Foderate il fondo dello stampo con pellicola transaprente. Disponete le fettine di ananas, inserendo mezza ciliegina candita nel centro di ciascuna. Versateci la crema allo yogurt e livellate. Infine, coprite con il disco della base di biscotti.
Coprite con pellicola transparene e ponete nel freezer per almeno 3 ore. Prima di servire, aprite lo stampo e capovolgete la torta in un piatto di portata. Eliminate la pellicola transparente. Lasciate riposare il dolce nel frigo per 20 minuti, per ottenere una consistenza cremosa.