2

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΑΛΑ ΛΙΓΚΟΥΡΕ ♦♦ BACCALA FRITTO CON SALSINA AL VINO


ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΑΛΑ ΛΙΓΚΟΥΡΕ
(ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ)

Υλικα
για 2 ατομα : 300 gr βακαλαο υγραλατο, ξαλμυρισμενο,
                           1 φλυτζανι του τσαγιου γαλα,
                           αλευρι,                          
                           σπορελαιο για το τηγανισμα.
για την σαλτσα : 1 ποτηρι λευκο ξηρο κρασι,
                                 1 σκελιδα σκορδο,
                                 2 φιλετα αντζουγιας καθαρισμενα,
                                 3 φρεσκα φυλλα φασκομηλου,
                                 1 κουταλια της σουπας ελαιολαδο.
Παρασκευη : 
Ξαλμυριστε τον βακαλαο (δειτε αναλυτικα την διαδικασια εδω) και κοψτε τον σε κομματια.  
Βαλτε το γαλα σε ενα βαθυ σκευος και βυθιστε μεσα τα κομματια του βακαλαου. Αφηστε τα να μαριναριστουν για μιση ωρα. 
Στραγγιστε τα καλα, σκουπιστε τα με απορροφητικο χαρτι, περαστε τα απο το αλευρι και τηγανιστε τα σε αφθονο σπορελαιο. Βγαζοντας απο το τηγανι, ακουμπηστε τα σε απορροφητικο χαρτι,ωστε να στραγγισουν απο το παραπανισιο λαδι. 
Ψιλοκοψτε τα φιλετα αντζουγιας. Βαλτε το λαδι σε ενα τηγανακι και προσθεστε τις αντζουγιες. Σωταρετε τες για λιγα λεπτα, πιεζοντας τα με μια ξυλινη σπατουλα, ωστε να διαλυθουν. Προσθεστε το σκορδο, κομμενο σε φετουλες, και τα φυλλα του φασκομηλου. Σβυστε με το κρασι. Αφηστε το τηγανι 2-3 λεπτα ακομη στη φωτια και αποσυρετε το. 
Βαλτε τον τηγανητο βακαλαο σε ενα πιατο σερβιρισματος και περιχυστε τον με την σαλτσα κρασιου. 
Σερβιρετε αμεσως. Μπορειτε να τον συνοδεψετε με πουρε πατατας ή με μια ωραια πατατοσαλατα. 

Προτεινομενο κρασι : ενα ελαφρυ λευκο κρασακι, κατα προτιμηση φρεσκο. Του ταιριαζει επισης και το ουζακι.



BACCALA FRITTO CON SALSINA AL VINO

Ingredienti 
per 2 persone : 300 gr di baccalà dissalato,
                              1 tazza di latte,
                              farina,
olio di semi per friggere.
per la salsa : 1 bicchiere di vino bianco secco,
                         1 spicchio d'aglio,
                         2 filetti d'acciugha,
                         3 foglie di salvia,
                         1 cucchiaio di olio extravergine di oliva.       
Preparazione :  
Dissalate il baccalà e tagliatelo a pezzetti. 
Versate il latte in un recipiente e immergete dentro i pezzeti del baccala. Lasciateli a marinare nel latte per mezz'oretta. 
Scolateli bene, asciugate con carta assorbente, passateli dalla farina e friggeteli in abbondante olio di semi. 
Poneteli su carta assorbente per scolare dall'olio in eccesso. 
Tagliate i filetti delle acciughe a pezzeti. Mettete l'olio in un tegamino e aggiungete le acciughe. Soffrigeteli per qualche minuto, schiacciandoli con una spatola di legno, fino a dissolverli. Aggiungete l'aglio, tagliato a fettine e le foglie della salvia. Soffrigete per qualche minuto e sfumate con il vino. Lasciate sul fuoco per 2-3 minuti e ritiratelo dal fuoco. 
Ponete il baccala fritto in un piatto da portata e bagnatelo con la salsina. 
Servite subito. Accompagnatelo con purea di patate o insalata di patate lessate.

Vino consigliato : si abbina con un vino bianco leggero, vivace o novello. Si accompagna bene anche all'uzo.

2 σχόλια:

  1. Καλημερα καλη μου φιλη!!!! Οπως ανεκαλυψα, μας ενωνει η αγαπη μας για τον αλατισμενο μπακαλιαρο. Ελπιζω να εισαι καλα και να απολαμβανεις την Κυριακη!!!!! Το πιατο σου με τον μπακαλιαρο σε σαλτσα κρασιου ειναι απολαυστικο! Λατρευω ιδιαιτερα το συνδυασμο αντζουγιας με φασκομηλο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα! Ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Ευχομαι κι εσυ να 'σαι καλα και να σκαρωνεις παντα ωραια πιατα, γευσικα και οπτικα! Η συγκεκριμενη Κυριακη ηταν λγο δυσκολη, φορτισμενη συναισθηματικα, αλλα παει περασε και αυτο, να δουμε τωρα τι μας περιμενει απο Δευτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.