31

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // POLLO AI PEPERONI per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

Τελευταίο ραντεβού των Quanti Modi di Fare e Rifare πρίν τις καλοκαιρινές διακοπές!
http://quantimodidifareerifare.blogspot.gr/Το σημερινό μας πιάτο φτιάχτηκε για να τιμηθεί μία απο τις πιό μεγάλες γιορτές του καλοκαιριού, ο Δεκαπενταύγουστος, που με την διπλή θρησκευτική και παγανιστική σημασία του, σηματοδοτεί το τέλος του θέρους και προετοιμάζει για την αλλαγή της εποχής.
Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέχρι τη Ρώμη, γιατί είμαστε καλεσμένοι στην κουζίνα της Fr@, όπου ... ανάμεσα σε "σιρόπι μύρτιλλου και μικρές ισορροπίες" (Sciroppo di mirtilli e piccoli equlilibri) θα ετοιμάσουμε μια παραδοσιακή, πεντανόστιμη καλοκαιρινή συνταγή!
Ο πλήρης τίτλος της συνταγής είναι "pollo alla romana con i peperoni" , δηλαδή "κοτόπουλο με πιπεριές, όπως το φτιάχνουν στην περιοχή της Ρώμης". Πρόκειται για ακόμη μία παραδοσιακή "χωριάτικη" συνταγή της cucina povera, πολύ αγαπητή στην ρομάνικη επαρχία και ιδιαίτερα στην zona dei Castelli (περισσότερα για την περιοχή εδώ). Τα υλικά μας πάλι απλά και λιγοστά : κοτοπουλάκι, βέβαια κατά προτίμηση αλανιάρικο, καλοκαιρινές σαρκώδεις πιπεριές, κρεμμύδια,  ντοματούλες και μυρωδικά. Το κοτόπουλο με τις πιπεριές, δεν λείπει απο τα ρομάνικα τραπέζια της μεγάλης γιορτής του Δεκαπενταύγουστου; αυτό μου θυμίζει μιά άλλη παραδοσιακή συνταγή, την κερκυραϊκή παστιτσάδα, που φτιάχνεται με αλανιάρη κόκορα και είναι και αυτή ένα γιορτινό πιάτο του Δεκαπενταύγουστου, με επίσης ταπεινές καταβολές ...
Την συνταγή της Fr@ μπορείτε να την δείτε εδώ. Αξίζει επίσης να παρακολουθήσετε και αυτό το βίντεο, όπου μια παλιά ρομάνα μαγείρισσα, η Sora Lella, σε μία ιστορική πλέον καταγραφή του 1967, ετοιμάζει το κοτόπουλο με πιπεριές με μοναδικό τρόπο, που είμαι σίγουρη οτι θα απολαύσετε, ακόμη και αν δεν καταλαβαίνετε την γλώσσα...
Για την δικιά μου εκδοχή της συνταγής, δεν ξέφυγα και πολύ απο τις οδηγίες της Fr@. Χρησιμοποίησα ολόκληρο το κοτοπουλάκι και έτσι αύξησα γενικώς τις δόσεις των υλικών. Το κοτοπουλάκι μου αν και βιολογικό, δεν ήταν αλανιάρικο, γιατί δεν έχω την δυνατότητα να βρώ τέτοιο. Το άφησα να μαριναριστεί από βραδύς με τα μυρωδικά, λίγο λάδι και μία ντομάτα κομμένη σε κομματάκια. Πιπεριές χρησιμοποίησα έτοιμες ψημένες στά κάρβουνα, που είχα φυλαγμένες στην κατάψυξη απο τον Σεπτέμβριο, εποχή που ετοιμάζω τις πιπεροκονσέρβες μου για τον χειμώνα. Τα μυρωδικά μου βέβαια ήταν φρέσκα απο τον μικρό μου κήπο. Εδώ πρέπει να πώ ότι πολλοί δεν βάζουν κρεμμύδι σε αυτήν την συνταγή, γιατί λένε οτι η παραδοσιακή εκδοχή είναι χωρίς κρεμμύδι. Εγώ πάντως έβαλα και γιατί μου αρέσει, αλλά και ακολουθώντας τις οδηγίες της Fr@
Σε ένα παραδοσιακό ιταλικό τραπέζι, το κοτόπουλο με πιπεριές θα σερβιριστεί ως δεύτερο πιάτο. Εγώ το συνόδεψα με χυλοπιτάκι, μαγειρεμένο σε σπιτικό ζωμό κρέατος και αρωματισμένο με λίγο φρέσκο βούτυρο, για να μην ξεφύγουμε και από την ρουστίκ φύση της συνταγής ...

Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολο
Υλικά : 1 κοτόπουλο (1800 gr περίπου),
                 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο,
                 φρέσκα κλωναράκια απο δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη,
                 φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι,             
                 1 κ.σ. βούτυρο,
                 5 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
                 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι,
                 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί,
                 2 ώριμες μεγάλες ντομάτες,
                 1 φλ. πασσάτα ντομάτας,                     
                 8 πιπεριές Φλωρίνης,
                 2 κίτρινες πιπεριές,
                 1 καυτερό πιπεράκι,
                 αλάτι.
Προετοιμασία :
Καθαρίστε το κοτόπουλο, αφαιρέστε το εμφανές λίπος και κόψτε το σε μερίδες. Εγώ αφαίρεσα και το μεγαλύτερο μέρος απο την πέτσα του, για να μην έχει πολλά ζωικά λιπαρά το φαγητό. Βάλτε τα κομμάτια απο το κοτόπουλο μέσα σε ένα ευρύχωρο σκεύος, προσθέστε τα κλαδάκια απο τα φρέσκα αρωματικά (αν δεν έχετε φρέσκα, βάλτε τα συνηθισμένα αποξηραμένα και τριμμένα), το σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, την μία ντομάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια και μερικούς γύρους με τον μύλο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αναμείξτε καλά, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε να μαριναριστούν για 2 ώρες ή ακόμη καλύτερα για όλη την νύχτα.
Αφού γίνει το μαρινάρισμα, το κρέας είναι έτοιμο για να μαγειρευτεί.
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Καθαρίστε την δεύτερη ντομάτα και κόψτε την σε μικρά κυβάκια. Το σωστό είναι να την ξεφλουδίσετε και να αφαιρέσετε τα σπόρια της, εγώ πάντως δεν το έκανα. Πασσάτα ντομάτας χρησιμοποίησα απο τις κονσέρβες που είχα φτιάξει τον περασμένο Σεπτέμβριο και οι οποίες διατηρήθηκαν καταπληκτικά μέχρι τώρα... Οταν λέω πασσάτα εννοώ σάλτσα απο την σάρκα της ντομάτας, χωρίς φλούδες και σπόρους, συμπυκνωμένη, περίπου όπως είναι η έτοιμη ντομάτα στον τρίφτη.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί αρκετά προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σωτάρετε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Σβύστε με το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέστε το ζουμάκι της μαρινάτας. Τα αρωματικά τα έβαλα μέσα στο ειδικό γκατζετάκι απο σιλικόνη, σαν σουρωτηρι, ώστε να μπορέσω να τα αφαιρέσω. Προσθέστε τα κομματάκια της φρέσκιας ντομάτας και την πασσάτα της ντομάτας, το καυτερό πιπεράκι (λίγο τσακισμένο για να βγάλει την γεύση του), το ανάλογο αλάτι και τέλος 2 φλυτζάνια ζεστό νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαϊ να σιγοβράσει για μισή ωρίτσα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Στο εν τω μεταξύ ετοιμάστε τις πιπεριές. Οπως είπα και στην αρχή, χρησιμοποιησα ήδη ψημένες πιπεριές (πάλι απο τις χειμερινές προμήθειες που είχα φτιάξει τον Σεπτέμβριο) και μάλιστα στα κάρβουνα, για να έχουν και μια νότα καπνιστού. Επειδή οι σαρκώδεις πιπεριές έχουν χοντρή φλούδα, προτίμησα να τις χρησιμοποιήσω ήδη έτοιμες ψημένες και ξεφλουδισμένες. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες, που είναι και η εποχή τους πλέον, μπορείτε αν θέλετε πρώτα να τις ψήσετε και να τις ξεφλουδίσετε. Η Fr@ προτείνει να καθαρίσετε τις πιπεριές, να τις κόψετε σε μπαστουνάκια και να τις σωτάρετε σε ελαιόλαδο, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Οπως και να έχει πάντως, τις προσθέτετε πρός το τέλος του μαγειρέματος, λίγο πρίν κατεβάσετε το φαϊ απο την φωτιά. Η σαλτσούλα πρέπει να είναι ωραία μελωμένη, αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του μαγειρέματος συμπληρώνετε ζεστό πάντα νερό.
Κατεβάστε το φαγητό από την φωτιά και αφήστε το να σταθεί για μισή ωρίτσα πρίν σερβίρετε, να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Μπορείτε να συνοδέψετε με ένα ωραίο σπυρωτό ρύζι πιλάφι, με μακαρόνια ή να ακολουθήσετε την δικιά μου πρόταση για πιό "χωριάτικο" πιάτο με το βραστό χυλοπιτάκι.
Σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστό, αλλά όλως παραδόξως είναι πολύ νόστιμο και κρύο!

Προτεινόμενο κρασί : η επιλογή είναι μία ενα ωραίο δροσερό λευκό Frascati DOC, το οποίο έχει φυσικά καταγωγή απο την ομώνυμη περιοχή κοντά στην Ρώμη, και είναι απο τα πολύ αγαπημένα μου λευκά κρασιά. 


POLLO AI PEPERONI
per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

Ultimo appuntamento dei Quanti Modi di Fare e Rifare prima della pausa estiva!
http://quantimodidifareerifare.blogspot.gr/Facciamo un salto fino a Roma, perchè oggi siamo ospiti di Fr@, che .... tra Sciroppo di mirtilli e piccoli equlilibri ci guida a preparare una ricetta tradizionale della sua terra, il pollo alla romana coi peperoni! Ricetta che più estiva non si può, non manca dalle tavole romani il giorno di Ferragosto! Ferragosto, grande festa con radici pagane, segna la fine dell' estate e l'arrivo della nuova stagione, viene festeggiato anche in Grecia con grande solennità. Il pollo ai peperoni è una ricetta rustica, molto diffusa nella campagna romana e sopratutto nella zona dei Castelli. I suoi ingredienti sono pochi e semplici : pollo, preferibilmente ruspante, peperoni estivi belli carnosi, pomodori e erbe aromatiche. Mi ha fatto pensare alla pastitsada corfiota, ricetta tradizionale per il pranzo di Ferragosto. 
La ricetta come ce la propone Fr@, potete vederla qui. Ho seguito le sue istruzioni ma ho fatto pure le mie modifiche. Prima di tutto ho utilizzato un pollo intero, e così ho aumentato le dosi. Certo non sono riuscita di trovare il pollo ruspante, prelibatezza molto difficilmente prepribile per chi vive in città... Ho utilizzato un pollo bio e l' ho lasciato in marinatura per tutta la notte. Ho utilizzato i peperoni già cotti alla griglia (precisamente sulla brace), da quelli surgelati che avevo preparato settembre scorso, per la scorta invernale. Le erbe che ho utilizzato sono tutte fresche dal mio giardinetto. Qui devo precisare anche che la cipolla non ce la mettono tutti, alcuni sostengono che non ha posto nella versione tradizionale, io comunque ce l' ho messa, perchè mi piace e seguendo anche le istruzioni di Fr@. 
Siccome in Grecia preferiamo i piatti unici, così ho servito il pollo ai peperoni con quadrucci casarecci, bolliti in brodo di carne fatto a casa e insaporiti con poco burro, per accentuare la natura rustica di questo piatto tanto saporito!

Dosi : per 6 persone
Difficoltà : media
Ingredienti : 1 pollo (1800 gr ca.),
                              1 spicchio d' aglio,
                              qualche rametto frescho di rosmarino, origano, timo,
                              pepe nero macinato al momento,
                              1 grossa cipolla dorata,
                              1 cucchiaio di burro,
                              5 cucchiai di olio extravergine di oliva,
                              2 pomodori maturi,
                              1 tazza di passata di pomodoro,
                              1 tazza di vino bianco secco,                   
                              8 peperoni rossi,
                              2 peperoni gialli,
                              1 peperoncino piccante,
                              sale qb.
Preparazione :
Pulite il pollo, eliminate tutto i grasso visibile e tagliatelo a pezzi grossi. Ho eliminato anche grande parte di sua pelle, per non appesantire la ricetta con tanto grasso inutile. Ponete i pezzi del pollo in un recipiente capiente, aggiungete i rametti delle erbe aromatiche (se non disponete delle ebre fresche utilizzate quelle essiccate e tritturate), l' aglio tagliato a pezzttini, 1 cucchiaio di olio di oliva, uno dei due pomodori tagliato a pezzetti ed infine pepe macinato al momento. Mescolate bene il tutto, coprite con pellicola transparente, posizionate in luogo fresco e lasciate riposare per almeno un paio d' ore. 
Trascorso il tempo di marinatura, il pollo è pronto per la cottura.
Trittate la cipolla assai finemente.
Eliminate il picciolo e tagliate il pomodoro a cubetti. Certo meglio sbucciare il pomodoro ed eliminare i semi, ma io questo passo l' ho omesso. Ho utilizzato della passata che avevo preparato settembre socrso - e si conserva finora in ottimo stato, chiusa in barattoli di vetro.
In una pentola verstate l' olio restante, aggiungete il burro e portate sul fuoco. Appena scaldato, aggiungete la cipolla e saltate fino a sudare. Aggiungete il pezzi del pollo e fate rosolare. Sfumate con il vino e lasciate evaporare l' alcool. Aggiungete il sugo di marinatura. I rametti delle erbette le ho messe nell' apposito infusore in silicone, per poter poi eliminarli facilmente. Aggiungete pure i cubetti di pomodoro, la passata, il peperoncino schiacciato, sale ed infine 2 tazze di acqua calda. Coprite la pentola e lasciate cuocere a fuoco moderato per 30 minuti ca., fino ad intenerire.
Nel frattempo preparate i peperoni. Come ho già detto ho utilizzato i peperoni cotti, i quali ho scongelato e tagliato a listarelle. Siccome i peperoni carnosi hanno la buccia abbastanza spessa, ho preferito utilizzarli già cotti e sbucciati. Se utilizzate i peperoni freschi, che certo sono di stagione, potete pure prima cuocerli alla griglia e sbucciarli. Fr@ propone di montare i peperoni, eliminare i semi e poi farli appassire con poco olio in una padella. Comunque sia, i peperoni vengono aggiunti verso la fine cottura, per non spappolare. La salsina deve essere abbondante ma consistente, se necessario aggiungete poca acqua calda durante la cottura.
Ritirate la pentola dal fuoco e lasciate riposare per mezz' oretta prima di servire.
Potete accompagnare con riso pilaf, pasta o con i quadrucci caserecci, secondo la mia proposta.
Viene servito caldo, ma è buono anche freddo.

Vino consigliato : non poteva essere altro che un vino della zona, un bel frascati DOC, vino che dall' altro adoro e non manca mai dalla mia scorta...



31 σχόλια:

  1. Δύσκολα θα βρεθεί κουζίνα που να μην έχει εντάξει στο καθημερινό μενού της αυτό το υπέροχο φαγητό !
    Με μικρές αλλαγές η προσθήκες αποτελεί μιά ωραιότατη και ιδιαίτερα γευστική πρόταση,αφού τα υλικά που μεταχειριζόμαστε είναι της εποχής,επομένως η νοστιμία τους είναι δεδομένη!
    Παρατήρησα ότι χρησιμοποιέις ψημένες πιπεριές .Θα το δοκιμάσω,αφού πάντα στο συγκεκριμένο πιάτο μεταχειρίζομαι ωμές και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.Οι πολύχρωμες πιπεριές ,οι φούσκες δηλαδή ,δεν αφήνουν φλούδες και έτσι είναι αποδεκτές από την οικογένεια!
    Υπέροχο αποτέλεσμα με το χυλοπιτάκι!Μελωμένη σάλτσα,βαθύ και ζωντανό το χρώμα της και ορατές οι υπόνοιες της άφθαστης νοστιμιάς του καλοκαιρινού φαγητού!
    Εύχομαι με το καλό να ξαναβρεθούν οι δρόμοι σας,τον Σεπτέμβρη πια!
    Καλή Κυριακή Μαρίνα μου!Κάνε και κανένα μπάνιο......
    Σε φιλώ πολυ πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Φωτεινη μου, ειμαι λιγο περιεργη με τις φλουδες των λαχανικων, και εδω που οι πιπεριες θα ηταν αρκετες, προτιμησα να τις χρησιμοποιησω ξεφλουδισμενες. Επισης ομολογω οτι ειχα ακομη πιπεριες απο το φθινοπωρο στην καταψυξη, οι οποιοες επρεπε βεβαια να καταναλωθουν, οποτε αυτη ηταν μια πολυ καλη ευκαιρια ανακυκλωσης. Το χυλοπιτακι ταιριασε πολυ ωραια και γευστικα, ηταν ιδεα της τελευταιας στιγμης, γιατι με κατι επρεπε να το συνοδεψω το κρεας, δεν θα τρωγαμε μια κατσαρολα για να χορτασουμε δυο ατομα...
      Ηδη ετοιμαζομαι για τον Σεπτεμβρη, προγραμματιζω να φτιαξω οτι μπορω μεσα στο καλοκιαιρι για να μην τρεχω τελευταια στιγμη ως συνηθως...
      Καλε κανω μπανιο καθε μερα, μ' αυτη την ζεστη κιολας, τι με περασες??? :) :)
      Πλακα κανω βεβαια, Φωτεινη μου, οσο βλεπω τον δρομο της Χαλκιδικης μποτιλιαρισμενο και σκεφτομαι οτι οι περισσοτεροι απο αυτους καταληγουν στις δικιες μας πιο κοντινες παραλιες, δεν μου κανει καθολου κεφι οχι να παω, ουτε να πλησιασω... Ειμαι λιγο της ερημιας, δεν το αντεχω να μην εχει μερος να πατησω, μπορω βεβαια να παω στην παραλια πρωι πρωι, αλλα ουσιαστικα μια Κυριακη εχω στην διαθεση μου και δεν μπορω να ξυπναω απο τις 8 για να παω να κανω με τον στανιο μπανιο στην θαλασσα...
      Φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  2. Buongiorno carissima Marina!
    Prima di tutto, io, Anna e Ornella, ti ringraziamo di cuore per aver preparato e condiviso la tua meravigliosa e golosissima versione del pollo con i peperoni! 
    Continuiamo con l'augurarti un'estate solare, rilassante e divertente e tante altre belle cose.
    E concludiamo con la promessa di ritrovarci qui, come sempre in compagnia, la seconda domenica di settembre per preparare La zuppa lombarda di Elena!
    Un abbraccio grande
    Cuochina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Care amiche
      ringrazio a mio turno per la bella compagnia durante la prima metà di quest' anno e per le buonissime ricette che ho scoperto grazie a voi!
      Appuntamento a setteme senz' altro!
      Buona estate e buone vacanze!
      Baci e abbracci!

      Διαγραφή
  3. che bella ricetta vero Marina? anche io come te ho aggiunto qualche peperone in più. Sono rimasta conquistata dal gusto di questo piatto tanto semplice

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ammetto che questo piatto non l' avevo mai assagiato, e certo non potevo immaginare che si trattava di una ricetta tradizionale. Credo che qualche peperone in più ci voleva, per arricchire ulterioremente la salsina tanto buona! La cucina italiana è meravigliosa e sempre mi stupisce la semplicità e la geniale combinazione di ingredienti poveri e pochissimi.
      Alla prossima!

      Διαγραφή
  4. Ciao Marina, mi ricordo che in Grecia mi portavano la pasta per contorno all'agnello e al montone, hai fatto bene a servire così il pollo, un bacione, buone vacanze!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eh si cara Carla, qui non esiste altro che il piatto unico, dove il contorno è quasi di rigore, o poi c'è l' alternativa di mezèdes cioè di preparare tanti piatti, di solito secondi, insieme ad insalate o antipasti, presentarli tutti insieme alla tavola e ognuno sceglie quello che gli piace...
      Buone vacanze!
      Rinnoviamo l' appuntamento per settembre!

      Διαγραφή
  5. Fantastica la tua versione piatto unico!!!! mi piace molto il pollo con quadrucci!!!!
    Prossima volta provo anch'io magari con il riso basmati, graze per la dritta!!!!
    Buone vacanze!!!!
    A presto ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Grazie cara! i quadrucci ci piacciono un sacco, e poi sono pronti in 5 minuti, un contorno velocissimo e saporito!
      Buone vacanze!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Μαρίνα μου!
    Αυτό ήταν το κοτόπουλο που έλεγες!!! Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο και δεν ήξερα ότι είναι παραδοσιακό της Ιταλίας!!
    Ωστόσο αυτό είναι καθαρό κοκκινιστό ενώ αυτό που κάνω εγώ έχει απλά δύο ντοματούλες που δεν το κοκκινίζουν αλλά του δίνουν εξτρά γεύση!
    Γεια στα χέρια σου!!! Φαίνεται πολύ ωραίο!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κικη μου!
      Ναι αυτο ηταν το κοτοπουλο κι εγω δεν το φανταζομουν ποτε οτι μπορει να ειναι παραδοσιακη συνταγη. Η ποσοτητα της σαλτσας μπορει να μειωθει, απλα εμας μας αρεσει και ειχα και στο μυαλο μου να το συνδυασω με ρυζι ή μακαρονια, γι΄αυτο την εκανα μπολικη. Την Κυριακη το εφτιαξα με ελαχιστη ντοματα, και πιο πολλες πιπεριες, σε διαιτητικη εκδοση, γιατι αυτον τον καιρο λεω οτι κανω διαιτα... :)
      Φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  7. Sempre golose le tue versioni e l'abbinamento coi quadrucci è fenomenale, buone vacanze e alla prossima!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Grazie cara Vittoria!
      Oggi passo anche dalla tua cucine ad assagiare la tua verisone!
      Buone vacanze e appuntamento a settembre!
      Baci!

      Διαγραφή
  8. La tua versione a piatto unico è perfetta. Sì, sulla presenza della "cipolla sì" "cipolla no", ci sono diatribe; come tutti i piatti tradizionali regionali italiani, ognuno ha la sua ricetta e la sua è sempre quella originale. :) Grazie per averla provata. Buone vacanze. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Cara Fr@ grazie per l' ospitalità e per questa golosa ricetta! Non avevo mai sospettato che si trattase di una ricetta tradizionale! A me è piaciuta la versione con cipolla, come per la peperonata, l' abbinamento peperoni, cipolla, aglio e pomodoro è sempre vincente!
      Buone vacanze!
      Alla prossima!

      Διαγραφή
  9. Il tuo piatto, reso speciale ed unico con l'aggiunta dei quadrucci è senza dubbio strepitoso, io ho omesso la cipolla ed ho preferito lo scalogno....ma indubbiamente il sapore più deciso lo avrebbe reso ancor più gustoso!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Buono anche lo scalogno, ci ho pensato anch' io. Lo scalogno è praticamente introvabile qui, e poi nessuno lo conosce per apprezzarlo, ma quest' anno sono riuscita a trovarne in un grande supermercaro, ho comprato 2 kili che ho trittati e congelati per poter conservarli più a lungo...
      Buone vacanze!

      Διαγραφή
  10. bellissima anche la tua versione e se poi innaffiamo con un Frascati...be allora come si fa a resistere! Bravissima e buone vacanze!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέτοια ώρα που το βλέπω, ένα τόσο νόστιμο φαγητό σαν αυτό, μου φέρνει λιποθυμία! Τι παραπάνω να πω? Φιλιά κοριτσάκι και καλή εβδομάδα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε κι εσυ Λιλια μου, αμα μπεις μεσημεριατικα σε foodblog σιγουρα ξελιγωνεσαι... αυτα τα πραγματα πρεπει να τα βλεπεις φαγωμενος! Ειναι οντως νοστιμο φαγακι, εγω παντως το ξαναφτιαξα, τωρα που το εμαθα θα το καθιερωσω... Η εβδομαδα προχωρησε αλλα οι δουλειες καθυστερησαν την απαντηση μου στα σχολια... Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  12. Non abito in Grecia, eppure anch'io preferisco i piatti unici!! Complimenti per la tua versione accompagnata dai quadrucci! Un grosso saluto e buone vacanze

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Allora non solo il tuo nome, ma anche i tuoi gusti sono greci!!
      Grazie cara, appuntamento a settmbre!
      Buone vacanze!

      Διαγραφή
  13. con i quadrucci la tua versione è ancora più romana! Un abbraccio SILVIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Davvero? ed io che pensano che i quadrucci c' erano solo nella cucina greca.... ma poi, cercando di darli un nome italiano per scrivere questo post, ho scoperto che ci sono e che si fanno pure con la pasta all' uovo...
      Grazie per aver passato!
      Buone vacanze e alla prossima!

      Διαγραφή
  14. Sicuramente l'idea del piatto unico è vincente, poi si crea quel sughetto che invita a ripulire il piatto in un baleno.
    Bellissima anche la tua versione
    Buone vacanze

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Il sughetto invita a fare la scarpetta, anche a me che non mi piace poi il pane bagnato...
      Buone vacanze!

      Διαγραφή
  15. Una vera delizia, poi utilizzare le erbe di casa c'è grande soddisfazione. Buone vacanze :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ciao Marina,
    pianin..pianino siamo arrivate!
    E' sempre un grande piacere passare dalla tua cucina, generosa nelle spiegazioni, attenta alle tradizioni e curata
    in ogni dettaglio....compreso l'abbinamento del vino!
    BRAVA, brava, è sempre un piacere venirti a salutare.
    Un bacio e buona estate dalle 4 apine
    p.s. ci hai dato l'idea dei peperoni congelati per scorta invernale!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. La tua versione con la pasta come "contorno" è davvero curiosa, ma dev'essere riuscita davvero saporita...
    Passa una bella estate e se puoi riposati!
    Un abbraccio!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.