10

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ! // TORTA FRAGOLA E COCCO


ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΑ, 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ!

Για την γλυκεια μας Ελενη, πολυτιμη συνεργατιδα που γιορταζει σημερα, μια τουρτα με τις αγαπημενες της γευσεις : σοκολατα, καρυδα και φραουλα!

Δοση : για 8 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : μετρια δυσκολη
Υλικα :
για την βαση : 400 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
                           200 gr βουτυρο κρυο,
                           200 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                           4 κροκους,
                           1 κουταλακι του γλυκου baking powder,
                           1 πρεζα αλατι.
 για το σιροπι : 50 ml νερο,
                            1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,
                            20 ml λικερ φραγκολινο.                    
για την λευκη κρεμα : 400 gr ρικοττα,
                                         3 κροκους αυγων,
                                         250 ml γαλα καρυδας,
                                         150 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                                         1 βανιλινη,
                                         3 φυλλα ζελατινη,
                                         70 gr καρυδα τριμμενη.
για το ζελε φραουλας : 400 gr πολτος φραουλας,
                                          120gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                                          1 σφηνακι λικερ φραγκολινο,
                                          3 φυλλα ζελατινης,
                                          2 κ.σ. γεματες μαϊζενα (corn flour).
για την διακοσμηση : 100 ml κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα,
                                        1 κουταλακι του γλυκου γεματο ζαχαρη,
                                        φρεσκιες φραουλες.
Προετοιμασια
Απο την προηγουμενη ημερα ετοιμαστε το μπισκοτο για την βαση. Για το ψησιμο, χρησιμοποιηστε ενα στρογγυλο ταψακι με διαμετρο 22εκ. Αναλυτικες οδηγιες, θα βρειτε εδω
Ετοιμαστε την λευκη κρεμα : Μαλακωστε τα φυλλα της ζελατινης σε νερο θερμοκρασιας δωματιου. Βαλτε το γαλα καρυδας και την μιση ζαχαρη σε ενα κατσαρολακι και ζεστανετε το, χωρις να το βρασετε, ανακατευοντας μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη. Κατεβαστε το κατσαρολακι απο τη φωτια. Στραγγιστε τα φυλλα της ζελατινης και προσθεστε τα στο ζεστο γαλα καρυδας. Ανακατεψτε μεχρι να διαλυθουν τελειως. 
Χτυπηστε τους κροκους με την βανιλια και την υπολοιπη ζαχαρη, μεχρι να γινουν μια ανοιχτοχρωμη, αφρατη κρεμα. Προσθεστε την ρικοττα και χτυπηστε παλι το μιγμα να αφρατεψει. Συνεχιζοντας το χτυπημα, προσθεστε το ζεστο γαλα με την ζελατινη, αφηνοντας το να ρεει σαν κλωστη. Αφου ομογενοποιηθει, μεταφερετε το μιγμα στο κατσαρολακι, βαλτε το σε μετρια φωτια και αφηστε το μεχρι να δεσει, ανακατευοντας συνεχως. Μολις το κατεβασετε απο την φωτια, προσθεστε και την τριμμενη καρυδα. Αφηστε την κρεμα να κρυωσει. 
Τοποθετηστε την βαση μπισκοτου σε ενα πιατο σερβιρισματος και εφαρμοστε γυρω της ενα τσερκι. 
Ετοιμαστε το σιροπι για το βρεξιμο της βασης : βραστε για 2-3 λεπτα το νερο με την ζαχαρη; μολις κρυωσει προσθεστε το λικερ. 
Ραντιστε το μπισκοτο της βασης με το σιροπι. Στρωστε απο επανω την λευκη κρεμα και βαλτε το στο ψυγειο. 
Ετοιμαστε το ζελε με την φραουλα : πολτοποιηστε τις φραουλες, αφου τις καθαρισετε και τις πλυνετε. Μουλιαστε σε νερο βρυσης τα φυλλα της ζελατινας. Βαλτε τον πολτο απο τις φραουλες σε ενα κατσαρολακι, προσθεστε την ζαχαρη, το λικερ και την μαιζενα και ανακατεψτε καλα, ωστε να διαλυθει τελειως. Βαλτε το στην φωτια και μολις ζεσταθει, προσθεστε τα φυλλα της ζελατινης, αφου τα στραγγισετε. Αφηστε το στην φωτια ανακατευοντας το συνεχως, μεχρι να πηξει. Κατεβαστε το απο την φωτια και αφηστε το να κρυωσει. Οταν ειναι ετοιμο, ριξτε το επανω απο την ασπρη κρεμα και βαλτε το και παλι στο ψυγειο. 
Αφου περασουν 2-3 ωρες και στεροποιηθουν οι κρεμες, αφαιρεστε το τσερκι. 
Ετοιμαστε την σαντιγυ με την κρεμα γαλακτος και την ζαχαρη, συμφωνα με τις οδηγιες που θα βρειτε εδω.  Στολιστε την τουρτα με ροζετες σαντιγυ και με φρεκες φραουλες. 
Διατηρειται στο ψυγειο. Ειναι καλυτερα να καταναλωθει την επομενη ημερα, οταν θα εχουν δεσει ολα τα υλικα μεταξυ τους. 



TORTA FRAGOLA  E COCCO

Con l'occasione dell'onomastico dell mia cara Elena, preziosa collaboratrice, vi presento una torta preparata con i suoi sapori prediletti : cioccolato, cocco e fragola.

Dosi: per 8 persone
Difficolta : media
Ingredienti :
per la base di frolla : 400 gr di farina 00,
                                        200 gr di burro freddo,
                                        200 gr zucchero semolato, 
                                        4 tuorli,
                                        1 cucchiaino di lievito per dolci in polvere,
                                        1 pizzico di sale.
per la bagna : 50 ml di acqua,
                           1 cucchiaio di zucchero semolato,
                           20 ml di liquore fragolino.
per la crema bianca : 400 gr di ricotta (preferibilmente di pecora),
                                         3 tuorli d'uova,
                                         250 ml di latte di cocco,
                                        250 gr di zucchero semolato,
                                        1 vanillina,
                                        3 foglie di colla di pesce,
                                        70 gr di farina di cocco.
per la crema alla fragola : 400 gr di purea di fragole,
                                                  150 gr di zucchero semolato,
                                                  1 biccherino di liquore fragolino,
                                                  3 fogli di colla di pesce,
                                                  2 cucchiai colmi di maizena.
per la decorazione : 100 ml di panna fresca,
                                      1 cucchiaino colmo di zucchero semolato,
                                      fragole fresche.
Preparazione : 
Preparate la frolla per la base, meglio dal giorno precedente. Per la cottura, utilizzate uno stampo rotondo di 22cm di diametro. Istruzioni per la preparazione troverete qui
Preparate la crema bianca : mettete in ammolo la colla di pesce, in poca acqua a tempratura ambiente. Mettete il latte di cocco e metà dello zucchero in una casseruola. Portate sul fuoco, e senza lasciarlo bollire, mescolate fino al completo scioglimento dello zucchero. Ritirate dal fuoco. Strizzate le foglie della colla di pesce e unitele al latte di cocco caldo. Mescolate fino al completo scioglimento. 
Sbattete i tuorli con la vanillina ed il resto dello zucchero, fino a diventare una crema chiara. Aggiungete la ricotta e sbattete per omogeneizzare. Continuando a sbattere, aggiungete il latte di cocco caldo, versandolo a filo. Quando sarà incorporato, versate il composto nella casseruola e portate sul fuoco. Mescolate fino ad addensare. Ritirate dal fuoco, aggiungete la noce di cocco tritata, mescolate e lasciate raffreddare. 
Disponete la base di frolla in un piatto di portata e applicate attorno un anello regolabile. 
Preparate la bagna : fatte bollire lo zucchero con l'acqua per 2 minuti, e lasciate raffreddare. Aggiungete il fragolino. 
Bagnate la base di frolla con lo sciroppo ottenuto. Versate la crema bianca e livellate. Ponete nel frigo. 
Preparate la crema alla fragola : frullate la fragole, mondate e lavate. Mettete in ammolo la colla di pesce, in acqua a temperatura ambiente. Mettete il purea delle fragole in una casseruola, aggiungete lo zucchero, il liquore fragolino e la maizena e mescolate bene, fino al completo scioglimento della maizena. Portate sul fuoco e quando comincia a riscaldare, aggiungete le foglie di pesce strizzate. Mescolate  fino che la crema si rapprenda. Ritirate dal fuoco e lasciate raffreddare. Quando la crema sarà ben fredda, versatela sulla crema bianca, livellate e riponete nel frigo. 
Dopo 2-3 ore, le creme saranno rapprese, e allora togliete l' annello regolabile. 
Preparate la panna montata zuccherata, con istruzioni che troverete qui. Decorate con rosette di panna montata e fragole fresche.
Conservate la torta nel frigo. Meglio consumarla il girono dopo, quando tutti i sapori saranno ben amalgamati tra di loro.

10 σχόλια:

  1. τυχερή Ελένη!!!! λέω να ξαναβαφτιστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά στην Ελένη, της έφτιαξες σούπερ λαχταριστό γλυκάκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω Μαρίνα μου!
    Πραγματικά πολύ τυχερή η Ελένη! Τι όμορφο cheesecake της έφτιαξες!
    Μ'αρέσει πολύ και σαν σύνολο αλλά και κάθε στρώση ξεχωριστά!
    Το μπισκότο που ξεφεύγει από τη συνηθισμένη βάση, η κρέμα που είναι φουλ στην καρύδα και η επικάλυψη κατακόκκινη και φραουλένια!
    Και τη διακόσμησες φανταστικά! Μπράβο σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΕΛΕΝΑ
    Θα της τα μεταφερω...
    Χρονια πολλα και σε σενα!

    @Ερμιονη
    Ευχαριστω Ερμιονη μου! Ηθελα πραγματικα να την ευχαριστησω, ειναι τοσο καλο παιδι και το δεξι μου χερι στη δουλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι καταπληκτικό απο τα ωραιότερα γλυκά, μπράβο!!!Τυχερή η Ελένη!!!!!!!
    Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά τέλειο το γλυκό σου! Η γέμισή του από καρύδα είναι πολύ ξεχωριστή και πρωτότυπη. Μου αρέσει πολύ και η διακόμηση!!

    Υπέροχο γλυκό για έναν φαντάζομαι σημαντικό άνθρωπο για σένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ΕΛΕΝΗ
    Ευχαριστω Ελενη μου! Η Ελενιτσα μας το αξιζει κα με το παραπανω.
    Χρονια Πολλα και σε σενα!

    @Χρυσαυγη
    Εχω κολλησει με την ρικοττα, απο τοτε που την δοκιμασα στην παστιερα. Τελικα εδεσε πολυ ωραια η φραουλα με την καρυδα, το αποτελεσμα γευστικα ηταν εξαιρετικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα σας!
    Υπέροχη εκδοχή cheesecake...
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιο γάλα καρύδας χρησιμοποιείτε στη συγκεκριμένη συνταγή, αυτο στην κονσέρβα ή το ρόφημα καρύδας που βρίσκουμε στο ψυγείο;
    Σας ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα! το 2012 που ειχα φτιαξει αυτην την συνταγη, δεν υπηρχε το γαλα καρυδας ψυγειου! Ειχα χρησιμοποιησει την κονσερβα ,,,,

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.