4

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ // TORTA CIOCCOLATOSA SCIROPPATA


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ

Ακομη μια παραλλαγη σοκολατοπιτας. Kαποιοι συνηθιζουν να ονομαζουν αυτο το γλυκο και "μελαχροινη".
Συνταγουλα ευκολη που γινεται στο λεπτο!

Δοση : για 6 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολη
Υλικα 
για το σιροπι : 200 gr βουτυρο,
                            250 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
                            250 ml νερο,
                            20 gr κακαο, 
                            150 gr κουβερτουρα.                      
για το κεϊκ : 5 αυγα,                     
                       50 gr κακαο αγλυκο,
                       250 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
                       20 gr baking powder,
                       1 βανιλινη.
Προετοιμασια : 
Σε ενα κατσαρολακι, βαλτε το νερο, το βουτυρο, το κακο και την ζαχαρη, ανακατεψτε καλα και αφηστε το να βρασει για 3-4 λεπτα. Προσθεστε την κουβερτουρα, τριμμενη ή κομμενη σε πολυ μικρα κομματια, και ανακατεψτε μεχρι να λιωσει. 
Διαχωριστε 300 ml απο το σιροπι της σοκολατας, το οποιο πρεπει να  διατηρησετε ζεστο, και αφηστε το υπολοιπο  να κρυωσει.  
Χτυπηστε τα αυγα μαζι με την βανιλινη, μεχρι να φουσκωσουν και να ασπρισουν. Προσθεστε το κρυο σιροπι σοκολατας και το αλευρι, κοσκινισμενο μαζι με το baking, και ανακατεψτε καλα μεχρι να παρετε ενα ομοιογενες μειγμα. 
Ριξτε το μειγμα σε ενα βουτυρωμενο ταψακι ή πυρεξ 20x30 εκ. και ισιωστε την επιφανεια του.
Ψηστε το σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C, για 40 λεπτα περιπου. Δοκιμαστε αν ψηθηκε με μια οδοντογλυφιδα.
Μολις βγαλετε το γλυκο απο τον φουρνο, κοψτε το σε κομματια και περιχυστε το με το ζεστο σιροπι σοκολατας. Αφηστε το να σταθει μια ωριτσα, μεχρι να απορροφησει τελειως το σιροπι του.
Μπορείτε να σερβίρετε και με τριμμενο ινδοκάρυδο. 
Διατηρειται 2-4 μερες και εκτος ψυγειου.

* Οκτώβριος 2020 : ενημέρωση της ανάρτησης με νέες φωτογραφίες


TORTA CIOCCOLATOSA SCIROPPATA

Una torta cioccolatosa, succosa e super golosa!

Dosi : per 6 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti
per lo sciroppo : 200 gr di burro,
                                250 gr di zucchero semolato,
                                250 ml di acqua,
                                20 gr cacao amaro,
                               150 gr di cioccolato fondente.
per la torta :  5 uova,
                        50 gr di cacao amaro,
                        250 gr di farina 00,
                        20 gr di lievito per dolci,
                        1 vanillina.
Preparazione : 
In un pentolino, mettete l'acqua, il burro, lo zucchero ed il cacao settacciato, mescolate bene e portate ad ebollizione. Lasicate cuocere per 3-4 minuti a fuoco moderato. Ritirate dal fuoco e aggiungete il cioccolato fondente tritato. Mescolate fino a farlo sciogliere. 
Tenete da parte e al caldo, 300ml dallo sciroppo al cioccolato, e lasciare il resto a raffreddare. 
Settacciate la farina col lievito ed il cacao.
Sbattete le uova con la vanillina, fino a ottenere una crema spumosa. Aggiungete lo sciroppo freddo e le polveri. Mescolate bene con una spatola fino ad amalgamare il tutto.
Imburrate una teglia o priofila da 20x30cm. Versate dentro il composto e livellate. 
Cuocete in forno preriscadato a 180°C, modalità statico, per 40 minuti ca. Fate la prova stecchino.
Sfornate e tagliate a losanghe. Bagnate con lo sciroppo caldo e lasciate riposare per un'oretta, fino ad assorbirlo tutto. 
Potete servirlo anche con una spolverata di cocco rapè.
Si conserva per 3-4 giorni a temperatura ambiente.
 
 * Ottombre 2020 : aggiornamento del post con nuove foto
 


4 σχόλια:

  1. Το να πω ότι μου τρέχουν τα σάλια περιττό πιστεύω για την τέλεια συνταγή και τις άλλες πριν απο αυτή το βραβείο όλο δικό σας http://executivecook.blogspot.com/2012/01/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω πολυ για το βραβειο, ηταν μια πολυ ευχαριστη εκπληξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν μπορει να γινει νηστισιμη γιατι εχει αυγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απολυτο δικιο, δεν μπορω να φανταστω γιατι το εγραψα αυτο...

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.