0

ΝΟΥΑ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ // FILETTO DI MANZO ALL'UVA


ΝΟΥΑ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Μια φθινοπωρινη συνταγη με σταφυλια! Και αυτο το πιατο ειναι απο την ιταλικη κουζινα και ο συνδυασμος ειναι μαλλον αυνηθιστος για τα ελληνικα δεδομενα. Και ομως, το τρυφερο μοσχαρακι, συνδυαζεται υπεροχα με τα σταφυλια, και δινει ενα μοναδικο, γλυκοξινο πιατο!

Δοση : για 4 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : μετρια δυσκολη
Υλικα : 4 κομματια νουα μοσχου (500-600 gr περιπου),
                 3 κ.σ. ελαιολαδο παρθενο εξτρα,
                 3 κ.σ. βουτυρο,
                 1 κιτρινο κρεμμυδι,
                 1 σκελιδα σκορδο,
                 1 καροτο,
                 300 gr σταφυλια,
                 5-6 φρεσκα φυλλα φασκομηλο,
                 1 κλωναρακι δεντρολιβανο, 
                 5-6 κεδροκουκουτσα,
                 ζωμο κρεατος,
                 2 κουταλιες της σουπας corn flour,
                 φρεσκοτριμμενο μαυροπιπερο,
                 αλατι.
Προετοιμασια :
Βαλτε το ελαιολαδο μαζι με το βουτυρο σε μια χαμηλη κατσαρολα (σωτεζα) και αφου ζεσταθει ροδιστε τα κομματια του κρεατος.
Προσθεστε το κρεμμυδι, ψιλοκομμενο, και αφηστε το να σωταριστει για μερικα λεπτα, μεχρι να μαραθει. Προσθεστε 2 ποτηρια ζεστο ζωμο, το καροτο, κομμενο σε κομματια, το σκορδο, τα μυρωδικα, αλατι και πιπερι. Σκεπαστε την σωτεζα με το καπακι της, και αφηστε το φαγητο να βρασει σε μετρια φωτια, για 1 ωρα. Συμπληρωστε με ζεστο ζωμο, αν χρειαστει.
Στο εν τω μεταξυ ετοιμαστε τα σταφυλια, πλυντε τις ρωγες και αφαιρεστε τα κουουτσια.
Φιλτραρετε τον ζωμο και ξαναριξτε τον μεσα στην κατσαρολα. Προσθεστε τα σταφυλια στο φαγητο και αφηστε το να βρασει για 10 λεπτα ακομη.
Διαλυστε το corn flour σε λιγο χλιαρο ζωμο, και προσθεστε το στο φαγητο, ανακατευοντας. Σβυστε την φωτια, και αφηστε το να σταθει 10 λεπτα ακομη.
Σερβιρετε το φαγητο ζεστο, συνοδευμενο με ατζεμ πιλαφι.


FILETTO DI MANZO ALL'UVA

Un piatto autunnale molto particolare!

Dosi : per 4 persone
Difficoltà : media
Ingredienti : 4 filetti di manzo (500-600 gr ca),
                             3 cucchiai d' olio extravergine di oliva,
                             3 cucchiai di burro,
                             1 cipolla gialla,
                             1 spicchio d'aglio,
                             1 carota,
                             300 gr di uva,
                             5-6 foglie di salvia,
                             1 rametto di rosmarino,
                             5-6 bacche di ginepro,
                             brodo di carne,
                             2 cucchiai di maizena,
                             pepe macinato,
                             sale.
Preparazione :
Ponete l'olio ed il burro entro una casseruola poco profonda e fate rosolare la carne.
Aggiungete la cipolla tritata, e saltate fino ad appassire.
Aggiungete 2 bicchieri di brodo caldo, l'aglio, la carota, tagliata a tocchetti, gli aromi, salate e pepate. Coprite il tegame con il suo coperchio e lasciate cuocere a fuoco moderato, per 1 ora. Aggiungete qualche mestolo di brodo, se necessario.
Preparate l' uva, sgranate, lavate gli acini ed eliminate i semi.
Filtrate il sugo e riponete nella casseruola. Aggiungete gli acini di uva e lasciate cuocere per 10 minuti ancora. Stemperate la maizena in poco brodo tiepido e versatela nella cassruola, mescolando. Spegnete il fuoco e lasciatelo riposare per un quarto d' ora
Servite con riso agem pilafi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.