0

ΓΑΒΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ♦♦ ALICI MARINATE


ALICI MARINATE

Le alici marinate sono un saporito antipasto. Il pesce viene marinato e "cotto" nel limone e nel sale. E un ottimo "mezès" per accompagnare l'aperitivo greco per eccelenza : l' ùzo. 

Ingredienti : 1/2 Kgr alici molto fresche,
               da 2-3 limoni, il succo,
                   1 spicchio d'aglio,
                   1/2 tazza d'olio di oliva extravergine,
                   1 tazza di prezzemolo trittato,
                   sale.
Preparazione : Le alici che userete devono essere molto fresche, perchè non saranno cotte. Pulite le alici : eliminate prima le teste, le interiora e infine la lisca dalle alici, dividendole in due filetti, cercando di non staccarli tra di loro (a libro). Lavatele accuratemente. Frullate il succo di limone con l'olio, l'aglio ed il prezzemolo. In un recipiente, preferibilmente di vetro, mettete 1-2 cucchiai dalla marinatura e stendete il primo strato dei filetti, con attenzione a non disfarli. Spolverate con un po'di sale. Irrorate con un po'di marinatura e proseguite fino all'esaurimento degli ingredienti. I filetti devono essere completamente coperti dalla marinatura. Aggiungete un po' di olio, se necessario. Lasciate le alici macerare per almeno 6 ore prima di servirle.
Si consevano nel frigo per una settimana.
Se non vi piace il limone, potete fare la marinatura con aceto di vino bianco. Ci vuole però più tempo per la macerazione, ca 12 ore.
 

ΓΑΒΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ

Πεντανοστιμος μεζες για ουζακι!

Υλικα : 1/2 Kgr γαβρος ζωντανος!,
     απο 2-3 λεμονια τον χυμο,
           1 σκελιδα σκορδο,
           1/2 φλυτζανι τσαγιου παρθενο ελαιολαδο,
           1 φλυτζανι μαιντανο,
           αλατι.
Παρασκευη : Ο γαβρος που θα χρησιμοποιηστετε, πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο φρεσκος, αφου δεν θα μαγειρευτει, αλλα θα "ψηθει" απο το αλατι και το λεμονι. Καθαριστε τον γαβρο : αφαιρεστε το κεφαλι, τα εντοσθια και μετα το κοκαλλο, χωριζοντας τον σε δυο φιλετα (γουνα), προσεχοντας να μην τα διαχωρισετε μεταξυ τους. Πλυντε τα φιλετα πολυ καλα. Ετοιμαστε την μαρινατα : χτυπηστε στο μπλεντερ το λαδι, τον χυμο λεμονιου, το σκορδο και τον μαιντανο. Σε ενα, γυαλινο κατα προτιμηση, σκευος βαλτε κανα -δυο κουταλιες απο την μαρινατα. Τοποθετειστε προσεκτικα απο πανω μια στρωση απο φιλετα. Πασπαλιστε τα με λιγο αλατι και ριξτε λιγη απο την μαρινατα. Συνεχιστε μεχρι να τελειωσουν ολα τα υλικα. Τα φιλετα, πρεπει να ειναι σκεπασμενα εντελως απο την μαρινατα! Αν χρειαστει, προσθεστε λιγο λαδι ακομη. Αφηστε τον γαβρο να μαριναριστει για τουλαχιστον 6 ωρες, πριν τον σερβιρετε.
Διατηρειται στο ψυγειο για μια εβδομαδα.
Αν δεν συμπαθειτε το λεμονι, μπορειτε να κανετε την μαρινατα με ξυδι απο λευκο κρασι. Προσοχη ομως, γιατι θα χριεαστει περισσοτερος χρονος για το μαριναρισμα, τουλαχιστον 12 ωρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λυπάμαι, αλλά όλα τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Mi dispiace, ma tutti i commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
Sorry to say, but all anonymous comments will not be considered and therefore deleted.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...