0

ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΒΑΚΑΛΑΟΣ ♦♦ BACCALA FRITTO DORATO

 
BACCALA FRITTO DORATO

Ingredienti
per 4 persone : 800gr di baccalà dissalato e dissosato
per la pastella : 1 tazza di farina,
                       1 cucchiaino colmo di lievito chimico in polvere,
                       1 bustina (0,25gr) di zafferano greco in polvere,
                       acqua qb.
per friggere : olio di semi qb.
Preparazione : 
Preparate la pastella : stemperate la farina con acqua fredda, aggiungete anche il lievito e lo zafferano, e amalgamate bene fino ad avere un impasto liscio; lasciatela riposare per mezz'oretta. Tagliate il baccalà a pezzi, asciugatelo e immergetelo nella pastella. 
Fate friggere i pezzi del baccalà in olio abbondante ben caldo, sgocciolateli sulla carta assorbente
Servitelo ben caldo.         



ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΒΑΚΑΛΑΟΣ

Υλικα 
για 4 ατομα : 800gr βακαλαο ξαλμυρισμενο και καθαρισμενο,
για το κουρκουτι : 1 φλυτζανι αλευρι,
                           1 γεματο κουταλακι  baking powder,
                           1 φακελλακι κροκο Κοζανης σε σκονη (0,25gr ),
                           νερο (οσο χρειαστει).
για το τηγανισμα : σπορελαιο.
Παρασκευη : 
Ετοιμαζετε το κουρκουτι : διαλυετε το αλευρι σε κρυο νερο, προσθετετε το baking powder και τον κροκο, και ανακατευετε καλα μεχρι να παρετε ενα ομοιογενες μιγμα. Το αφηνετε να ξεκουραστει για μιση ωρα. Κοβετε τον βακαλαο σε κομματια, τον σκουπιζετε με απορροφητικο χαρτι για να ειναι στεγνος, και τον βουτατε στο κουρκουτι. 
Τηγανιζετε τα κομματια του βακαλαου, λιγα καθε φορα, σε αφθονο καυτο λαδι.
Σερβιρετε ζεστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λυπάμαι, αλλά όλα τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Mi dispiace, ma tutti i commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
Sorry to say, but all anonymous comments will not be considered and therefore deleted.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...