4

ΣΥΚΩΤΙ ΑΛΛΑ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΑ ♦♦ FEGATO ALLA VENEZIANA


ΣΥΚΩΤΙ ΑΛΛΑ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΑ

Ακομα μια καταπληκτικη παραδοσιακη ιταλικη συνταγη. Με τρια απλα υλικα, και μεσα σε λιγα λεπτα, εχετε ενα γευστικοτατο πιατο. Εγω εδω το συνοδευσα με λιγο σπυρωτο ρυζακι πιλαφι.

Υλικα : 500 gr συκωτι μοσχαρισιο
              2 κουταλιες βουτυρο
              4 κουταλιες λαδι ελιας
              2 μεγαλα κρεμμυδια ασπρα
              2 κουταλιες της σουπας ξυδι απο κρασι
              (εναλλακτικα αν δεν σας αρεσει το ξυδι 1 σφηνακι κοκκινο κρασι)
              αλατακι και πιπερακι
              φετουλες λεμονιου για το σερβιρισμα
Παρασκευη :
Πλενετε καλα το συκωτι, αφαιρειτε την εξωτερικη μεμβρανη, και το κοβετε σε λεπτες λωριδες. Σε ενα τηγανι βαζετε το βουτυρο με το λαδι να ζεσταθει καλα, και προσθετετε τα κρεμμυδια, κομμενα σε λεπτες φετες. Μολις μαραθουν καλα τα κρεμμυδια, σβυνετε με το ξυδι (η το κρασι). Αφηνετε λιγο να εξατμιστει και προσθετετε και το συκωτι. Αλατοπιπερωνετε. Σωταρετε καλα το συκωτι, σε δυνατη φωτια, για 5 λεπτα (το ανωτερο 10 λεπτα αν το θελετε καλοψημενο, μετα γινεται σκληρο). 
Σερβιρετε αμεσως, γαρνιρισμενο με τις φετουλες λεμονιου.


FEGATO ALLA VENEZIANA

Ingredienti : 500 gr di fegato di manzo
                            2 cucchiai di burro
                            4 cucchiai di olio di oliva
                            2 cipolle grandi, bianche
                            2 cucchiai di aceto di vino
                            (in alternativa, se non vi piace l'aceto, 2 cucchiai di vino rosso)
                             sale
                             pepe
                             fettine di limone
Preparazione :
Lavate il fegato e togliete la pellicina esteriore. Tagliatelo a fettine. 
In una padella mettete il burro e l'olio. Quando saranno ben caldi, mettete le cipolle, tagliate a fettine sottili. Laciatele soffrigere. Sfumate con l'aceto (o il vino). Lasciate evaporare e aggiungete anche il fegato. Salate e pepate. Lasciate cuocere a fuoco alto per 5 minuti , non di più, perche indurisce. 
Servitelo ancora caldo, con le fettine di limone. 
Qui, l'ho accompagnato con riso pilaf.
  

4 σχόλια:

  1. Μαρίνα, πολύ νόστιμη η συνταγη για το συκωτάκι!! Το κρεμμύδι του πάει πολύ, σπάει την μυρωδιά του συκωτιού και το νοστιμίζει. Εύκολο και νόστιμο φαγάκι.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρηνη μου, ειναι ισως η καλυτερη συνταγη για το συκωτι! Εκτος απο το οτι γινεται πολυ γευστικο, το συκωτι παραμενει απιστευτα τρυφερο. Μεγαλο του πλεονεκτημα επισης οτι γινεται παρα πολυ γρηγορα! Σου την συνιστω ανεπιφυλακτα!
      Καλο Σ/Κ!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Μαρίνα :)
    Από τα πολύ εκλεκτά μου πιάτα, σε μια υπέροχη εκδοχή!!!!!!
    Πολλά φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αντρες μου δεν ηθελαν να ακουσουν για συκωτι, μεχρι που δοκιμασαν αυτο! Ειναι πλεον απο τις διαχρονικα αγαπημενες μας!
      Καλη εβδομαδα Γιωργο!
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...